Menu

Multitrauma

Een traumatische fractuur ontstaat door een inwerkende kracht van buitenaf. Er gebeuren dagelijks ongelukken waarbij mensen op diverse manieren een fractuur oplopen. Dit soort trauma’s ontstaat meestal in het verkeer, tijdens het werk, bij het sporten of bij het klussen. Vaak moeten deze complexe botbreuken door een operatieve ingreep gestabiliseerd worden. Tijdens de revalidatie worden handelingen die voor het ongeluk automatismen waren, opnieuw aangeleerd. Voorbeelden hiervan zijn lopen of voorwerpen vastpakken en gebruiken.

Inhoud van deze pagina

Wat is een multitrauma?

Een multitrauma heeft u als u meerdere letsels opgelopen heeft door een ernstig ongeval. Er kan sprake zijn van een combinatie van botbreuken, letsel aan gewrichten en spieren, orgaanletsel, zenuwstelsel, hersenletsel of amputatie. Afhankelijk van de plaats en de genezing van het letsel zijn er complexe, tijdelijke of blijvende beperkingen.

Wat kan Adelante voor u betekenen?

Een trauma gebeurt meestal onverwacht en kan het leven helemaal veranderen. Traumapatiënten kunnen zich hierop niet voorbereiden. Daarom neemt de mentale verwerking van een trauma en de gevolgen naast het lichamelijke letsel een belangrijke rol in. Met een mulitidisciplinair team van deskundigen bekijken we uw individuele situatie. Samen wordt een behandelplan opgesteld om het beste uit u te halen. Er wordt gekeken naar uw wensen en behoeftes, en naar uw beperkingen. Samen kijken we hoe we u weer zo goed mogelijk aan de samenleving kunnen laten deelnemen. Lees meer.