Menu

Een dwarslaesie krijgt u niet alleen

Een dwarslaesie krijgt u niet alleen. Niet alleen u, maar ook uw gezins- en familieleden moeten leren leven met de ingrijpende gevolgen van uw aandoening. En hoe gaat u om met reacties uit uw omgeving? Met welke zorgverleners krijgt u te maken? Adelante helpt u!

Inhoud van deze pagina

Dwarslaesie & uw partner

Een dwarslaesie krijgt u niet alleen. Niet alleen u, maar ook uw gezins- en familieleden en in het bijzonder uw partner, moeten leren leven met de ingrijpende gevolgen van uw aandoening. Adelante betrekt vanaf het eerste moment ook uw partner bij het revalidatieproces. Hij of zij krijgt een meeloopdag en mag bij elke bespreking aanwezig zijn. Ook voor vragen of informatie van uw partner staan wij altijd open. Diverse specialisten staan voor u beiden klaar, van artsen tot psychologen en van therapeuten tot intimiteitsverpleegkundigen.

Pascalle Wetzels, vrouw van Jos: “Als partner van, werd ik direct betrokken bij het hele proces bij Adelante. Ik kreeg een meeloopdag, dat was heel fijn. Ik mocht ook steeds bij de maandelijkse teambespreking over Jos aanwezig zijn. Ik ben communicatieadviseur van beroep; ik kan daardoor goed dingen overzien en kritisch zijn. Als wij iets wilden of graag anders zagen, dan bespraken wij  dat. Adelante stond hier absoluut voor open. We waren geen nummer en er werd echt gekeken naar ons als mens, naar onze wensen, onze behoeftes." Lees meer. 

Dwarslaesie & uw kinderen

Een dwarslaesie krijgt u niet alleen. Niet alleen u, maar ook uw gezins- en familieleden moeten leren leven met de ingrijpende gevolgen van uw aandoening.

Dwarslaesie & uw omgeving

Een dwarslaesie krijgt u niet alleen. Niet alleen u, maar ook uw omgeving moet leren leven met de ingrijpende gevolgen van uw aandoening.

Dwarslaesie & uw zorgverleners

Een dwarslaesie krijgt u niet alleen. U krijgt plotseling met heel veel zorgverleners en instanties te maken. Hoe gaat u hiermee om? Adelante zal u van advies voorzien. Wij staan altijd voor u klaar als u vragen heeft of meer informatie wenst.