Menu

Rob Benner

“Ik kan weer heel veel met mijn handen”

2016 - Rob Benner heeft begin 2013 gerevalideerd bij Adelante. “Dat is geweldig goed gegaan “, zo vertelt Rob. “Ik kwam binnen in een rolstoel en ging een paar maanden later lopend naar buiten. Alleen mijn handen wilden nog niet echt meewerken.” Nu, drie jaar en twee operaties verder, kan Rob zijn rechterduim weer goed bewegen en zijn linkerhand weer redelijk gebruiken. ”Ik kan normaal eten, met mes en vork, en een pen vasthouden is ook geen enkel probleem meer. Dat is echt wel anders geweest!”

Meer informatie over onderwerpen verwant aan dit verhaal?

 

Volwassenenrevalidatie

 

Adelante Kenniscentrum

De ziekte van Lyme was er de oorzaak van dat Rob Benner in december 2012 opeens niets meer kon en met een incomplete dwarslaesie in een ambulance naar ziekenhuis Laurentius in Roermond werd gebracht. “Ik had wat last van mijn gewrichten, dacht eerst dat het reuma was, want dat zit in de familie. Maar het was dus iets heel anders waardoor ik opeens niet meer kon bewegen. Gelukkig is dat dankzij mijn revalidatie bij Adelante vrij snel weer allemaal goed gekomen, dus ook voor mijn rechterduim en linkerhand bleef ik goede hoop houden. Dat hield mijn neuroloog in Roermond mij ook steeds voor. Toen ik geen vooruitgang boekte, gaven ze bij Adelante aan dat ik met een operatie door een plastisch chirurg gewenste resultaten zou kunnen behalen.”

Nieuwste chirurgische technieken
Toch duurde het nog tot 2015 voordat Rob besloot zich te laten opereren. Ondertussen was een afvaardiging van het handenteam dwarslaesie samen met twee handchirurgen van Zuyderland Heerlen op werkbezoek geweest in Zweden. Zij kregen in het Mölndals sjukhus in Göteborg van de wereldbekende chirurg dr. Friden bijscholing in de nieuwste chirurgische technieken op het gebied van arm-handchirurgie. En daar kon Rob natuurlijk zijn voordeel mee doen. Voorheen zou zijn linkerhand in twee keer geopereerd moeten worden. Met de nieuwe inzichten en operatietechnieken kon dat nu in één keer, ook de revalidatie. Rob: “Dankzij de inzet van alle behandelaren en therapeuten bij Adelante verliep ook die revalidatie geweldig. Maar ik ben bovendien erg tevreden over het traject naar de operatie toe. Het team vertelde mij heel duidelijk wat ik kon verwachten, wat zou verbeteren en wat niet. Valse hoop namen ze weg. Samen keken we naar de problemen die ik had met mijn linkerhand. De conclusie was dat een operatie een aantal bewegingen weer mogelijk zou maken. Hoewel het een behoorlijk ingrijpende ingreep is, heb ik er uiteindelijk wel voor gekozen. En daar ben ik heel erg blij mee, want ik kan weer heel veel met mijn handen!”