Menu

Opleiding

Adelante is een erkend opleider voor diverse postdoctorale opleidingen in de zorg. Wij leiden op tot revalidatiearts, gz-psycholoog, klinisch neuropsycholoog en klinisch-fysicus audioloog. Wij maken onderdeel uit van de Onderwijs en Opleidingsregio Zuidoost-Nederland (OOR ZON). De opleidingen komen tot stand in nauwe samenwerking met MUMC+, VieCuri Medisch Centrum, Zuyderland, stichting Mondriaan Zorggroep, en Revant.

Tijdens uw opleiding in de zorg wordt u intensief begeleid door deskundige opleiders, supervisoren en werkbegeleiders verbonden aan de klinische afdelingen en behandelteams van Adelante. Een deel van uw opleiding volgt u extern.

De Adelante Academie biedt ondersteuning en vakinhoudelijk deskundig advies bij opleidingsvraagstukken.

Inhoud van deze pagina

Medisch Specialistische Vervolgopleiding tot revalidatiearts

Samen met Zuyderland in Heerlen, VieCuri Medisch Centrum in Venlo, het Maastricht UMC+, Mondriaan Zorggroep in Heerlen en Revant in Breda verzorgt Adelante de opleiding tot revalidatiearts. De vijf deelnemende zorginstellingen vormen het Opleidingcircuit Limburg. De opleiding tot revalidatiearts duurt vier jaar. De opleiding bij Adelante zelf duurt 21 tot 24 maanden, afhankelijk van het opleidingsschema. Aios revalidatiegeneeskunde die elders hun opleiding volgen kunnen bij Adelante het keuzedeel van hun opleiding (opleidingsetalage) volgen. Ook aios uit andere geneeskundige vervolgopleidingen (medisch specialistisch, huisarts of sociaal-geneeskundig) kunnen voor hun opleidingsetalage bij Adelante interessante stage  mogelijkheden vinden. Opleider is revalidatiearts Wip Bakx, hij is tevens voorzitter van het opleidingscircuit.

Artsen die interesse hebben in het volgen van de medisch specialistische vervolgopleiding tot revalidatiearts, kunnen zich ter oriëntatie aanmelden bij W. Bakx, revalidatiearts en opleider voor een afspraak en/of meeloopdag. Invulling in overleg al naar gelang de vragen. U kunt hiervoor een e-mail met CV sturen naar: secretariaatkc@adelante-zorggroep.nl.

Meer informatie over onze postdoctorale opleiding tot revalidatiearts en OOR ZON:

Of bekijk onderstaand filmpje:

Postdoctorale opleiding tot klinisch-fysicus audioloog

In samenwerking met het academische ziekenhuis in Maastricht (MUMC+) voert Adelante de opleiding tot klinisch-fysicus audioloog uit. Opleider van deze opleiding in de zorg is drs. D. Pans, klinisch-fysicus audioloog.

Lees meer informatie over onze postdoctorale opleiding tot klinisch-fysicus audioloog

Postdoctorale opleiding tot gz-psycholoog en klinisch neuropsycholoog 

Samen met Mondriaan verzorgt Adelante de postdoctorale opleiding tot gz-psycholoog. Deze opleidingen vinden deels plaats bij Adelante en deels bij stichting Mondriaan Zorggroep. Opleider van deze opleiding is drs. A. Schrijnemaekers, klinisch neuropsycholoog.

Lees meer informatie over onze postdoctorale opleiding tot gz-psycholoog en klinisch neuropsycholoog

Werkbezoek voor PIOGS bij Adelante Volwassenenrevalidatie

Ben jij Psycholoog In Opleiding tot GZ-psycholoog (PIOG) en ben jij benieuwd hoe het is om te werken in een groot medisch specialistisch revalidatiecentrum zoals Adelante?

Wil jij meer te weten te komen over de werkzaamheden van GZ-psychologen in een revalidatiecentrum?

Je hebt nu de kans om dit te doen! Adelante Academie biedt jou in samenwerking met de medewerkers van Adelante de mogelijkheid om middels een werkbezoek kennis te maken met Adelante Volwassenenrevalidatie.

Deelnemers maken kennis met specifieke werkzaamheden van de psycholoog binnen verschillende multidisciplinaire behandelteams van het revalidatiecentrum. De PIOG krijgt daarmee zicht op wat medisch specialistische revalidatie inhoud. De rol en werkzaamheden van de GZ-psycholoog worden helder (diagnostiek, behandelen, advies/begeleiding aan team en systeem). Door middel van een rondleiding kun je kennis maken met Adelante als instelling en met de diverse onderdelen van het behandelplein.  

Op donderdag 6 oktober 2022 wordt er weer een werkbezoek gepland van 12:30 uur tot 17:00 uur. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk maandag 26 september 2022, voor inschrijven klik hier.

Voor vragen kan je contact opnemen met de Adelante Academie, telefoon 045-5282392 of mail naar academie@adelante-zorggroep.nl