Menu

Onderwijs, opleiding en cursussen

DE ADELANTE ACADEMIE

De Adelante Academie vertaalt de zorgvernieuwing en ‘best practices’ uit onze zorg naar een gericht opleidingsaanbod dat bestaat uit cursussen, nascholing en andere vormen van kennisoverdracht. Diverse externe trainingen worden aangeboden voor zorgprofessionals waaronder artsen, arts-assistenten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, pedagogisch medewerkers, logopedisten, (ortho)pedagogen.

Inhoud van deze pagina

De Adelante Academie biedt ondersteuning en vakinhoudelijk deskundig advies bij opleidingsvraagstukken. Wij richten ons op de volgende drie onderdelen.

1. Onderwijs

  • Adelante verzorgt voor diverse onderwijsinstellingen, zoals Hogeschool Zuyd en de Universiteit Maastricht, onderwijs in de vorm van colleges, workshops en praktijkbijeenkomsten.
  • Bij Adelante kan op diverse plekken stage worden gelopen. Dit kan op het gebied van bijvoorbeeld paramedici, verpleegkunde of wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over onderwijs bij Adelante

2. Opleiden

Adelante is een erkend opleider voor diverse postdoctorale opleidingen in de zorg en biedt stageplekken voor diverse studierichtingen. Denk aan de opleidingen tot revalidatiearts, GZ-psycholoog, klinisch neuropsycholoog en klinisch fysicus/audioloog.

Lees meer over opleiding bij Adelante

3. Bij- en nascholing (intern en extern)

Adelante biedt bij- en nascholing in zowel bedrijfs- als beroepsonderwijs voor interne medewerkers en externe zorgprofessionals. Lees meer over scholing

Hoe doen we dat?

  • We zijn specialist in het helpen met leren en ontwikkelen
  • We faciliteren efficiënte leertrajecten
  • Wij bieden één loket voor alle onderwijsvragen

Wat levert het u op?

  • Wij ontzorgen u door het bieden van een goed verloop van het opleidingstraject
  • Continuïteit op lange termijn (leven lang leren, innovatie)
  • We zorgen voor een verbinding tussen het primaire proces, onderzoek en onderwijs.