Menu

Adelante medewerker Elle Driessen vertelt in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

12 augustus 2021

In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we je kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties. Regelmatig lees je het verhaal van een medewerker die vervolgens het stokje doorgeeft aan een collega.

Deze keer is Elle Driessen aan het woord. Zij is logopedist bij Divisie Audiologie & Communicatie.

“Hay, ik ben Elle en inmiddels alweer bijna 19 jaar als logopedist in dienst bij Adelante Audiologie & Communicatie. Ik woon in Oirsbeek, samen met mijn man en nog twee thuiswonenden zoons. Mijn dochter woont inmiddels al een paar jaar op kamers. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en heb mijn eigen site Ellebelcreaties op Facebook en Instagram.  Ik word er blij van om bezig te zijn met stofjes en mijn naai- en borduurmachine en maak hiermee ook graag andere mensen blij. Daarnaast speel ik dwarsfluit in een groepje met gezellige dames, waarmee we af en toe ook weleens optreden. Ik kan heerlijk genieten van wandelen, een goed glas wijn en lieve mensen om me heen.

Mijn loopbaan begon bij een dagverblijf voor verstandelijk beperkte ouderen en een vervanging in het MUMC+ . Daarna gestart in een logopediepraktijk en een aantal jaren mijn eigen logopediepraktijk gehad.  Ik merkte al snel dat het niets voor mij is om solistisch bezig te zijn en miste de collega’s en het interdisciplinaire werken. Eens even lekker met iemand kunnen sparren,  hoe kijkt iemand met een andere achtergrond hier tegenaan etc.  Na ongeveer 8  jaar in de logopediepraktijk te hebben gewerkt, was het voor mij echt tijd voor iets anders. Dus….er kwam een vacature bij het Audiologisch Centrum vrij. Na een sollicitatiegesprek met een delegatie van maar liefst 3 en daarna 2 dames tegenover mij! (sorry collega’s) werd ik aangenomen binnen de toenmalige “Gezinsbegeleiding ZuidOostNederland”.

Mijn functie bij Adelante is altijd in beweging, dat maakt het zo leuk en divers. Ik werk deels binnen de Vroegbegeleiding Individueel  en sinds kort binnen de Vroegbehandelgroepen van Adelante. Ik werk  overwegend met kinderen in de leeftijd van 0 tot gemiddeld 4 jaar en hun ouders, maar ook weleens oudere kinderen. In principe behandelen we tot de leeftijd van 18 jaar. Ja, je leest het goed, baby’s van een paar maanden oud die al begeleiding krijgen vanuit Adelante! Op het moment dat bekend is dat er een gehoorverlies is, kan de vroegbehandeling starten. In de thuissituatie help ik ouders bij het wennen  aan de hoorapparaatjes en het hebben van een kindje dat niet goed hoort. Hoe ga je daar mee om? Moet ik blijven praten, gebaren leren, hoe krijg ik contact met mijn kind en kan het later wel naar school? Allemaal vragen en een  geheel nieuw pad voor ouders om te bewandelen. Voor mij een voorrecht om dat samen met ouders aan te gaan. Elk gezin, elk kind is anders, wat mijn werk boeiend maakt, maar vooral ook veel voldoening geeft.  Zo mooi om te zien wat ik samen met ouders kan bereiken en hoe de kinderen zich ontwikkelen. Wanneer het kindje naast het gehoorverlies ook andere beperkingen heeft, is er veel samenwerking met andere instanties of  bijvoorbeeld Adelante Kind & Jeugd. Zo zoeken we naar de juiste communicatie en behandeling voor dit specifieke kind. 

Binnen de Vroegbehandelgroepen zie ik kinderen die moeite hebben met communiceren of auditief beperkt zijn. Dit zijn veelal kinderen in de leeftijd van 3 en 4 jaar die intensief begeleiding krijgen. Heel anders weer dan het werken binnen gezinnen, maar zeker zo leuk. Groepslesjes en individuele behandeling behoren tot de dagelijkse kost.  Hier vind je me ook weleens in de gymzaal of met een kwast in de hand.  Al met al een zeer leuke en afwisselende baan, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.

<toon alle berichten