Menu

Steeds meer ouderen krijgen een dwarslaesie

15 april 2021

Vandaag in de krant de Limburger: Interview met Jos Bloemen en Paul Dobbelsteijn. Onlangs bogen professionals op een digitaal congres zich over de zilveren generatie dwarslaesiepatiënten. Er is veel veranderd. Mensen met dit letsel worden steeds ouder. Én de groep 55-plussers mét dwarslaesie groeit.

Ze zien ze binnen komen: 55-plussers die een dwarslaesie hebben opgelopen door een val bij het klussen. Of door een ongeluk met de e-bike. „De gemiddelde leeftijd waarop mensen dit krijgen loopt op.” Zeggen fysiotherapeut Paul Dobbelsteijn en verpleegkundige Jos Bloemen, die al decennialang in het revalidatiecentrum van Adelante Zorggroep in Hoensbroek werken met dwarslaesiepatiënten.

 

Lees hier het volledige artikel in de Limburger.

 

Fysiotherapeut Paul Dobbelsteijn en verpleegkundige Jos Bloemen

 

Factsheet dwarslaesie

<toon alle berichten