Menu

Medewerkers vertellen in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

4 mei 2020

In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we je kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties. Maandelijks lees je hier het verhaal van een medewerker die vervolgens het stokje doorgeeft aan een collega. Deze keer is Sander Hendrix, Bachelor of Audiology, aan het woord.

Mijn naam is Sander Hendrix. Ik ben werkzaam binnen Adelante als audioloog (BSc) sinds begin 2008.  Na mijn middelbare school heb ik erg getwijfeld wat te doen: een studie richting natuurkunde, of werktuigbouwkunde of muziek. Mijn hobby`s waren (en zijn) immers muziek maken en techniek. Ik koos voor het conservatorium, hoofdvak viool en daarna altviool. Een keuze, waar ik geen moment spijt van heb gehad. Tijdens deze studie leerde ik mijn vrouw Mariska (violiste en altvioliste) kennen. We kregen twee prachtige kinderen, Frans en Lucie. 

Ik heb na mijn opleiding in twee muziekscholen gewerkt en daarnaast gemusiceerd. Toch kwam op een gegeven moment de behoefte om een andere opleiding te gaan doen.

Ik koos voor de opleiding audiologie aan de Fontys hogeschool te Eindhoven. Dit beviel uitstekend. Het was voor mij een kans, om een interesse, die ik met de keuze voor het conservatorium enigszins had laten liggen weer op te pakken.  De combinatie van technische audiologie en de klinische richting maakte het voor mij een heel aantrekkelijke opleiding.

Vanuit deze opleiding ben ik bij Adelante (toen nog SRL), audiologisch centrum, team gehoor stage komen lopen en werken. Vanaf het begin viel op dat ik in een geweldig team terecht was gekomen: men steunt elkaar en weet elkaar ook te vinden. Dan is er de veelzijdigheid: we zien (letterlijk!) alle leeftijden en een  grote variëteit in hulpvragen en trajecten: hoor revalidatie is meer dan een hulpmiddel aanmeten!

Hobbymatig blijft de interesse voor muziek, techniek en het raakvlak daartussen. Vioolbouw is een mooi voorbeeld hiervan. Ik bespeel een altviool die ik zelf heb gebouwd en momenteel werk ik aan een viool.

Gaandeweg is meer en meer gebleken dat mijn ervaring als musicus en leraar goed van pas kwam in mijn werk als audioloog. Een patiënt begeleiden is soms ook een soort lesgeven! De uitdaging blijft, om voor iedere hulpvraag echt maatwerk te leveren. Telkens weer blijkt dat mijn collega`s ook vanuit deze motivatie werken.

Dat is iets om trots op te zijn!

<toon alle berichten