Menu

Mitch blijft trainen voor de Paralympische Spelen

2 oktober 2020

Adelante ambassadeur Mitch Valize heeft zich vorig jaar als handbiker gekwalificeerd voor de Paralympische spelen 2020 in Tokio. Door de coronacrisis is dit evenement een jaar uitgesteld. Tijdens de lockdown dit voorjaar heeft het trainingsprogramma even stilgelegen maar hij oefent nu weer met veel plezier zijn beroep als topsporter uit.

“Afgelopen zomer ben ik weer gestart met trainen. Dat de Spelen een jaar zijn opgeschoven is voor jonge talenten, zoals mijzelf, misschien helemaal niet zo erg. Nu hebben we nog een jaar langer om te trainen. Een jaar langer de tijd om toe te werken naar de absolute top. Wie weet zijn mijn kansen voor volgend jaar nu nog hoger om naar de Spelen te mogen gaan en om daar te strijden voor de gouden medaille.”

Naast het vlotjes rijden op een nieuwe handbike voelt Mitch zich fysiek in topvorm. De afgelopen weken heeft Mitch een aantal persoonlijke records verbroken. Bij het tijdrijden van de nationale kampioenschappen behaalde hij brons en bij de wegwedstrijd werd hij tweede (achter de nummer 1 van de wereld).

Wij wensen Mitch veel succes in de aanloop naar Paralympische Spelen en zijn er trots op dat hij onze ambassadeur is!

Het was bij Adelante dat Mitch in 2015 kennis maakte met het handbiken. Tijdens zijn revalidatieperiode na de amputatie van zijn voet kon hij de eerste maanden alleen zijn conditie op peil houden in een handbike omdat lopen en zwemmen nog niet mocht. “Ik vond het best leuk en ik was er ook wel goed in, dus werd ik toegevoegd aan het handbiketeam van Adelante om deel te nemen aan de handbikebattle in Oostenrijk. Ik had in die tijd enorme steun aan de begeleiding bij Adelante onder wie sportarts Paul, ergotherapeut Bas en fysiotherapeut Paul. Zonder hen en zonder zulke goede faciliteiten had ik mijzelf niet kunnen ontwikkelen tot Nederlands handbiketalent in voorbereiding op de Spelen.” 

<toon alle berichten