Menu

Allereerste Adelante Kinderloop tijdens Maastrichts Mooiste

18 juni 2019

Maastrichts Mooiste voegde voor het eerst de Adelante Kinderloop toe aan het atletiekprogramma, een wedstrijd van 400 meter voor kinderen met een beperking.


Adelante Kinderloop tijdens Maastrichts Mooiste
Jesse nam vorig jaar voor de eerste keer deel aan de Kinderloop. Jesse zit op school bij Adelante en is een echte sportfanaat. Het enthousiasme van Jesse heeft aanstekelijk gewerkt op zijn klasgenootjes wat ertoe geleid heeft dat er aan deze editie een 'Adelante Kinderloop' werd toegevoegd. Jesse en zijn klasgenootjes halen het beste uit zichzelf en hebben zondag 16 juni om 10.00 uur aan de Adelante Kinderloop deelgenomen. Onder leiding van Jesse werd de 'Adelante Kinderloop' afgelopen zondag 16 juni een succes!


Thijs in beeld - Adelante Kinderloop 16 juni 2019
Thijs had er veel zin in, omdat hij net een nieuwe rolstoel heeft. Doordat de wielen veel soepeler draaien, verheugde hij zich op de snelheid waarmee hij het parcours over de kinderkopjes kon afleggen. "Ik vind het echt super dat dit georganiseerd wordt", zegt de moeder van Thijs, die hem helpt op het eerste deel bergop. "Ze kunnen op hun eigen manier toch meedoen. En zo wordt er gedacht in mogelijkheden, en niet in beperkingen."

Thijs finisht uiteindelijk in 5'17, een tijd die nog wordt bijgesteld omdat hij 10 seconden later startte. Het levert hem een dikke knuffel op van zijn broertje, een mooie medaille, en een groot applaus bij de huldiging op het podium.

Bekijk op de website van De Vereniging Limburg de video van Thijs tijdens de Adelante Kinderloop.

<toon alle berichten