Menu

Adelante gestart met nazorgpoli voor mensen met een dwarslaesie

18 juni 2019

Vandaag in de krant een artikel over onze nazorgpoli. Een gesprek met revalidatiearts Charlotte van Laake en cliënt Jos Wetzels.

Een dwarslaesie heeft ingrijpende gevolgen en het duurt een tijdje voordat mensen de impact ten volle beseffen. “Thuis begint het voor onze cliënten vaak pas echt”, vertelt revalidatiearts Charlotte van Laake van Adelante. “Nazorg is daarom enorm belangrijk.”

Zodra je weer naar huis gaat, merk je dat het leven met een dwarslaesie dan eigenlijk pas echt begint. Je stuit op nieuwe moeilijkheden en ontdekt dat je flink in je vrijheid en mobiliteit wordt beperkt. Voor een aantal begint thuis soms ook pas echt de verwerking van wat er is gebeurd.
Uiteraard weten we dit bij Adelante. We begeleiden mensen dan óók langdurig nadat ze na zes tot twaalf maanden klaar zijn met revalideren. Nieuw is dat we hiervoor nu ook een multidisciplinaire nazorgpoli hebben opgezet, volgens de meest recente landelijke richtlijnen. Een jaar na hun terugkeer naar huis komen de cliënten naar Adelante en bespreken ze met het multidisciplinair team hoe het met hen gaat.

Lees hier het volledige artikel ‘Jongens, dit is mijn eerste dwarslaesie, help mij een beetje’, gepubliceerd op 18 juni 2019 in dagblad de Limburger.

<toon alle berichten