Menu

Adelante vervangt ziekenhuisbedden

23 mei 2019

Op 22 en 23 mei heeft Adelante haar ziekenhuisbedden vervangen door kwaliteitsbedden met een aantal nieuwe functies. Voordat de keuze werd gemaakt had eerst een aantal patiënten op verschillende bedden proef gelegen. Het bed Image 3 van WIBO kwam als beste uit de test.

Bij Adelante brengen klinische patiënten meestal meer uren per dag door in bed dan thuis. Daarom zijn er strenge eisen aan de bedden gesteld. Bovendien hebben de bedden een aantal nieuwe functies. Een patiënt kan bijvoorbeeld door middel van één druk op de knop het bed zelf in zithouding brengen en het bed kan ingesteld worden als stoel. Een extra lage stand zorgt voor een grotere veiligheid bij valgevaar. Ook is het bed praktischer voor de medewerkers, omdat ze bijvoorbeeld dankzij lampjes op strategische plekken geen licht meer hoeven aan te maken of een zaklamp mee te dragen.

Eind vorig jaar werden al nieuwe matrassen aangeschaft met een preventieve werking ter voorkoming van doorliggen. In totaal worden dit jaar 71 nieuwe bedden geleverd en volgend jaar de overige 35 bedden. Deze investering komt ten goede aan zowel de patiënten als aan de medewerkers in het beddenhuis van Adelante. Alle oude, afgeschreven bedden schenkt Adelante aan een goed doel.

<toon alle berichten