Menu

Adelante medewerkers vertellen in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

11 april 2019

In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we u kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties.

Lees het verhaal van een medewerker die vervolgens het stokje doorgeeft aan een collega. Deze keer is Nancy Vos-Dinjens, onderwijsassistente bij Adelante in Valkenburg, aan het woord.

"Mijn naam is Nancy Vos-Dinjens, ik ben 40 jaar, getrouwd met Remco en moeder van Dani en Nina. Ik werk nu bijna 21 jaar bij Adelante als onderwijsassistente en heb binnen alle leerwegen gewerkt. De afgelopen vier jaar werk ik in de leerweg basisonderwijs, samen met Renate (leerkracht) in groep 7/8. Ons beroep is de afgelopen jaren enorm veranderd. Het is uitdagender, veelomvattender en breder geworden. In de functie van onderwijsassistente komt heel veel aan bod, variërend van pedagogiek tot didactiek en van (verpleegkundige) zorg tot ouderparticipatie. Voor mij is dit net de uitdaging; op heel veel verschillende vlakken bezig zijn met de leerlingen en alles wat daar bij hoort.

Daarnaast ben ik als persoon positief creatief en altijd in voor nieuwe uitdagingen op welk vakgebied qua onderwijs, zorg en pedagogiek dan ook. De kracht van “Haal het beste uit jezelf” is voor mij dan ook dat ik de leerlingen kan meegeven dat ze niet bang moeten zijn voor onzekerheden op hun pad. En dat ik ze kan coachen naar de voor hun juiste keuze als eigen individu met hun eigen verantwoordelijkheid. Net buiten hun comfortzone liggen soms namelijk net de mooiste kansen.

In de praktijk sta ik allereerst met twee voeten in de klas, daar ligt mijn basis, mijn hart, heel dicht bij de leerlingen. Ze zoveel mogelijk coachen, begeleiden en leren hun eigen keuzes te maken, ook met hun beperkingen. Ze laten inzien dat er naast wat soms niet kan of moeilijk kan, er nog zoveel andere mogelijkheden zijn en ze ook daarin laten geloven. Ze vooral zelf laten ontdekken, maar ze juist ook begeleiden als het niet lukt en ze leren dat er altijd nog een andere weg is die samen bewandeld kan worden. Dit alles in combinatie met een gezonde dosis humor.

Onze groep 7/8 is de laatste groep van de basisschool. Naast dat er dit schooljaar belangrijke keuzes worden gemaakt voor de toekomst van de leerlingen, de brugklas op het Adelante College of de stap naar regulier onderwijs, vinden wij als klassenteam het minstens zo belangrijk dat dit laatste schooljaar van de basisschool onvergetelijk en gezellig wordt.

Naast mijn werk in de klas heb ik nog diverse andere taken. Sinds dit jaar ben ik geschoold als anti-pestcoördinator en geef ik samen met twee andere collega’s invulling aan het anti-pestbeleid. We voeren effectieve en preventieve activiteiten uit om pesten te voorkomen en zorgen dat het pestprotocol actueel blijft en nageleefd wordt.

Samen met de dagverpleging begeleid ik tevens leerlingen met sondevoeding, diabetes etc. en overleg ik samen met een werkgroep over de regelgevingen rondom medicatie op school. Als contactpersoon van de onderwijsassistenten leerweg basisonderwijs draag ik er zorg voor dat we allemaal goed op de hoogte blijven van wat allemaal speelt op het werk en probeer ik nieuwe collega’s met het “maatjesproject” welkom te heten in het warme bad van Adelante.

Als neventaak werk ik nog samen met een enthousiaste groep BHV-ers om er voor te zorgen dat alles veilig blijft verlopen in de school en bij calamiteiten. Mijn werk is dus alles behalve saai en een werkdag is nooit hetzelfde.

Ik werk dus met heel veel verschillende disciplines samen, van de revalidatiearts tot verpleegkundige en van de fysiotherapeut tot de intern begeleider. We streven ernaar om zoveel mogelijk op één lijn te komen met als doel de leerling het beste pad voor zichzelf te laten bewandelen.

Ik ben van mening dat wat je zelf meemaakt in je leven, of dat nou positief of negatief is, je vormt in alles wat je doet. Je moet altijd het beste uit jezelf blijven halen, samen met je familie, vrienden, kennissen of alle betrokken professionals van Adelante om je heen. Dan alleen kun je jezelf blijven ontwikkelen.

Ik geef het stokje door aan Sabine Schoenmaeckers, opnamecoördinator voor Volwassenenrevalidatie locatie Hoensbroek."

Lees meer verhalen van medewerkers van Adelante

<toon alle berichten