Menu

Beek, Adelante en De Haamen slaan handen ineen: gezonde leefstijl voor iedereen

15 maart 2019

Iedereen moet op zijn eigen niveau kunnen sporten en bewegen. Ook mensen met een lichamelijke beperking. Om dat voor elkaar te krijgen, trekken de gemeente Beek, Adelante Zorg en Sportlandgoed De Haamen de komende vijf jaar samen op. Wethouder Ralph Diederen, bestuursvoorzitter Henri Plagge van Adelante en manager Suzan Dijkhuis van De Haamen ondertekenden hiertoe gistermiddag in De Oude Pastorie in Beek een samenwerkingsovereenkomst.

 

Gezonde leefstijl voor iedereen

De partijen gaan het aantal voorzieningen en activiteiten voor aangepast sporten fors uitbreiden door gebruik te maken van elkaars expertise. Daarmee dragen ze bij aan een gezonde leefstijl voor iedereen. Ook wordt een Trainingscentrum voor Aangepast Sporten (TAS) gerealiseerd, waarin, vanuit de breedtesport, talenten worden ondersteund om hun sportieve ambities te verwezenlijken.    

Doorgroeien naar topsport

Wethouder Ralph Diederen: “De eerste stappen om te komen tot een Trainingscentrum voor Aangepast Sporten zijn gezet. Na een indoor-verbouwing van De Haamen, dat deze zomer gepland staat, is het centrum volledig operationeel. In het TAS krijgen talenten straks het laatste steuntje in de rug om door te groeien naar topsport.”

Expertise Adelante

Bestuursvoorzitter Henri Plagge: “Adelante ondersteunt De Haamen en het Trainingscentrum met inhoudelijke expertise. Ons Sport Medisch Centrum kan mensen advies op maat geven over de mogelijkheden. Op 3 april gaat er een Multi Sport- en Beweeggroep van start voor iedereen vanaf acht jaar met een lichamelijke beperking die met verschillende sporten en vormen van bewegen wil kennismaken. Dat is alvast een mooi voorbeeld van onze samenwerking.”

App Uniek Sporten

Suzan Dijkhuis, manager De Haamen: “Samen met de regiogemeenten zorgen we ervoor dat het aanbod van aangepaste sporten goed vindbaar is. Via de app Uniek Sporten kan iedereen straks zien wat De Haamen allemaal in huis heeft. Informatie die ook interessant is voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten en Wmo-consulenten die mensen met een beperking kunnen wijzen op ons sport- en beweegaanbod. Uiteindelijk gaat het erom dat ook mensen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid hebben om dicht bij huis, in een gewone sportomgeving, lekker kunnen sporten en bewegen!”

<toon alle berichten