Menu

Prachtige dans oud-revalidante pijnrevalidatie

19 februari 2019

Na een succesvolle revalidatie heeft pijnrevalidant Lisa Derckx haar proces vertolkt in een dans (zij was/is danseres). Zij heeft dit prachtig gedaan en wil dit graag delen met andere revalidanten ter motivatie.

Lisa: "Bijna acht jaar geleden werd ik per ongeluk van mijn scooter afgereden en vervolgens tweemaal overreden door een auto met als gevolg een verbrijzelde heup. Sinds dat moment onderging ik verschillende operaties en verschillende behandelingen zowel in het binnen- als buitenland. Wonder boven wonder herstelde mijn heup, maar de pijn bleef en werd de baas over mij. Hierdoor moest ik mijn grote passie dansen opgeven en lukte het mij niet mijn opleiding logopedie af te ronden aangezien ik het op stage niet volhield. Ook had ik geen energie meer voor leuke dingen. Het leven van mij en mijn vriend stond stil. De pijn werd steeds ondraaglijker en mijn wereld steeds kleiner. Mijn kruk werd mijn beste vriend. Ik kon de pijn niet accepteren en vocht ertegen.

Het leven hoefde niet meer voor mij... in ieder geval niet op deze manier.. maar ik bleef zoeken en kwam uiteindelijk bij Adelante terecht. De plek waar ik stopte met vechten en de pijn leerde omarmen als onderdeel van mezelf. De plek waar ik het vertrouwen terugvond in mijn lichaam. De plek waar ik de regie van mijn leven weer terug leerde pakken. De plek waar ik mezelf niet hoefde te verantwoorden en levenslange vriendschappen heb gesloten. De plek waar ik mijn grootste passie dansen weer heb op kunnen pakken.  De plek die ertoe heeft geleid dat ik mezelf nu officieel logopedist mag noemen. De plek die ervoor heeft gezorgd dat mijn vriend en ik eindelijk kunnen bouwen aan een toekomst. En bovenal de plek waar ik mezelf leerde kennen en accepteren zoals ik ben. Iemand met veel meer dan alleen pijn. Wat gun ik jou hetzelfde!"

Bekijk hier de film waarin Lisa danst. 

<toon alle berichten