Menu

Nevenvestiging De Maaskei bij medisch kdv De Heisterkes

13 februari 2019

De gemeenteraad van Leudal heeft dinsdag 5 februari ingestemd met de aanvraag van Stichting Onderwijsgroep Buitengewoon om een nevenvestiging van De Maaskei te realiseren bij medisch kinderdagverblijf De Heisterkes aan de Speckerweg in Haelen. De Maaskei is een school in Heel voor zeer moeilijk lerende kinderen en leerlingen met een meervoudige handicap.

De Stichting kan met de goedkeuring van de gemeenteraad een onderwijs-zorgvoorziening realiseren voor kinderen van 5 tot en met 16 jaar met ernstige beperkingen uit heel Midden-Limburg. Door de combinatie van zorg en onderwijs is het voor de kinderen van het medisch kinderdagverblijf mogelijk om onderwijs op maat te volgen.

De nevenvestiging van de Maaskei komt tot stand vanuit een samenwerkingsverband tussen PSW (gehandicaptenzorg), Adelante (kinderrevalidatie), Onderwijsgroep Buitengewoon (speciaal onderwijs) en de gemeente Leudal. De verbouwing van het pand in Haelen komt voor rekening van Stichting PSW - eigenaar van het gebouw in Haelen. De gemeente Leudal huurt vervolgens het gedeelte van het gebouw dat voor onderwijs bedoeld is terug.

Bron: Dagblad De Limburger.

<toon alle berichten