Menu

Adelante medewerkers vertellen in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

19 december 2019
In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we je kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties.
Maandelijks lees je hier het verhaal van een medewerker die vervolgens het stokje doorgeeft aan een collega. Deze keer is Laura Minghetti aan het woord.
Mijn naam is Laura Minghetti, 29 jaar en woon samen met mijn partner Niek en mijn dochter Iza in Elsloo. In mijn vrije tijd ben ik graag actief! Naast de vele uren op kantoor zitten, ben ik ook wat uurtjes te vinden in de sportschool en natuurlijk actief bezig met mijn dochter. Ik ben helemaal fan van Obstacle runs en daarom ook regelmatig te vinden in de modder.
In 2015 ben ik als stagiaire gestart bij de Adelante Academie. Hier ben ik nadat ik geslaagd was voor mijn opleiding People and Business management mogen starten als Opleidingsfunctionaris. Dit was gelijk een geheel nieuwe functie voor de organisatie, dus gedurende de jaren heeft dit meer vorm moeten krijgen. Mezelf kenbaar maken in wat je kunt betekenen voor de organisatie was nodig.

Als opleidingsfunctionaris heb ik een divers takenpakket dat o.a. bestaat uit het ontwerpen van leer- ontwikkeltrajecten, het organiseren van trainingen, symposia en introductiedagen voor nieuwe medewerkers. En daarnaast het coördineren van de MZIC stages en het beheren van het LMS (Leer Management Systeem).
Veel mensen zullen mij kennen als dat laatste! “Voor het LMS moet je bij Laura zijn..”, maar daarnaast houd ik me natuurlijk nog met meer zaken bezig.

Ik ben verantwoordelijk voor de centrale ontwikkeling van medewerkers binnen Adelante zoals het ontwerpen en organiseren van verplichte en vrijwillige trainingen van begin tot eind. Hierbij is voortgangsbewaking over het organisatorische stukje zoals plannen van de trainingen, afstemming met docenten en deelnemers, reserveringen, evaluaties etc. van belang. Daarnaast ben je eerste aanspreekpunt voor interne/externe docenten en medewerkers die een training volgen, kortom zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Vanaf 2017 zijn we binnen de Academie gestart met het 70-20-10 principe waarbij het inzetten van effectieve leertrajecten uitganspunt is. Je verlegt de focus van “dit is een goede training” naar “dit hebben medewerkers nodig om…”. Samen met collega’s die werkzaam zijn binnen het primaire proces neem ik het scholingsplan onder de loep indien dit noodzakelijk is. Er wordt dan geanalyseerd hoe het werkproces er in de huidige situatie uitziet en hoe deze er dient uit te zien. Daarnaast wordt er bekeken welke verplichtingen er vanuit Adelante en de wet en regelgeving worden opgelegd. Dan beoordelen we welke aspecten er nog nodig zijn om het gewenste resultaat op de werkvloer te realiseren. Dit hoeft dus niet gelijk een cursus te zijn, maar kan ook bijvoorbeeld een werkinstructie in de vorm van een filmpje zijn, een casusbespreking tijdens een teamoverleg of een informatiebijeenkomst waar inhoudelijke thema’s naar voren komen.

Wat me aanspreekt in mijn functie is het vele contact met collega’s en de diversiteit en vrijheid in mijn werkzaamheden. Van het organiseren van een symposium of introductiedag voor nieuwe medewerkers, tot het ontwerpen van een cursus. Geen dag is hetzelfde. Dit zorgt er ook wel voor dat sommige dagen hectisch kunnen zijn.
Een voordeel van mijn functie is dat ik bijna iedereen die bij Adelante werkzaam is, wel ken of mee in contact ben geweest. Dit is handig om je een weg te banen in een grote organisatie.

Wat ik geleerd heb gedurende de jaren dat ik bij Adelante werk is dat niet alles altijd gaat zoals je het van te voren bedenkt. Je hierdoor niet uit het veld laten slaan is nodig om teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast jezelf verplaatsen in de interne klant. Trainingen organiseer je bijvoorbeeld op momenten waarop de patiënten planning niet in het geding komt, nauw contact met de planning is hiervoor van belang. Activiteiten worden geruime tijd van te voren aangekondigd, liefst 4 maanden van te voren. Daarnaast het betrekken van collega’s in veranderprocessen die ze ondergaan tijdens het aanpassen van scholingsplannen. Je inleven en afvragen welke consequenties dit heeft voor een collega.

Werken bij Adelante is leuk, ik voel me gewaardeerd en kan mijn energie kwijt in de kansen en uitdagingen die voorbij komen.

Adelante is een trotse en betrokken organisatie, waar het werk met passie gedaan wordt. Hier herken ik mezelf in. Toch even dat stapje meer zetten en anderen helpen waar dit kan.

Ik geef het stokje door aan Timme Vijgen, orthodidactisch medewerker.”

<toon alle berichten