Menu

Marlies den Hollander wint proefschriftprijs DCRM2019

12 november 2019
Afgelopen vrijdag won Marlies den Hollander de PhD award van het Dutch Congress of Rehabilitation Medicine voor het proefschrift Expose or protect? Fear of movement-related pain in patients with complex regional pain syndrome type 1.
Vorig jaar promoveerde Marlies den Hollander aan de Universiteit Maastricht. Zij deed onderzoek naar pijngerelateerde angst en de behandeling daarvan bij mensen met Complex Regionaal Pijn Syndroom Type I. Haar onderzoek leverde bewijs op dat exposure in vivo een effectieve en doelmatige revalidatiebehandeling is voor mensen met CRPS Type I. Marlies werkt als psycholoog op locatie Maastricht, vanaf deze week is zij ook werkzaam in het team Pijn op locatie Hoensbroek. Daarnaast werkt ze als senior onderzoeker in het Adelante kenniscentrum. Zo werkt ze als science practitioner aan ontwikkeling en onderbouwing van nieuwe revalidatiezorg en door te werken op twee locaties draagt ze bij aan het afstemmen en van de revalidatiescreening en behandeling van de verschillende pijnteams.

 

<toon alle berichten