Menu

Zoek de Pippi in het kind

4 januari 2019

Adelante medewerkers Timme Vijgen en Monique Krings van afdeling Taal in Hoensbroek namen onlangs deel aan de Open Space bijeenkomst van basisschool De Schakel in Kerkrade.

Tijdens een Open Space bijeenkomst komen diverse partijen samen om hun ervaringen met (een specifiek thema in) de zorg te bediscussiëren. Deze bijeenkomst was een startpunt voor het zoeken naar samenwerking tussen school, gemeente en ketenpartners in het kader van ‘de kansrijke gedachte’. Uitgaand van de kracht van ieder kind, Werd er gekeken naar mogelijkheden voor alle kinderen en het samen creëren van kansen.  Samen dromen over ‘Wat zou je voor de kinderen in de wijk wensen als het aan jou lag? Wat zou je dan wensen voor deze wijk? Wat is hier nodig?’. En dan nu verder! Hoe kunnen we deze haalbare dromen verwezenlijken? Zoals Pippi Langkous dat zo mooi weet te verwoorden; “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!”. Wordt vervolgd!

 

<toon alle berichten