Menu

Adelante Contigo draagt bij aan belangrijke kwaliteitsstandaard Medische Kindzorg

26 september 2018

Onlangs is de Kwaliteitsstandaard voor kindzorg buiten het ziekenhuis verschenen, een belangrijke stap richting integrale zorg. Dit is dé verbindende factor in het Medische Kindzorgsysteem en geeft antwoord op de vraag ‘Hoe lever je de beste zorg aan een gezin met een ziek kind in hun eigen omgeving?’.

De kwaliteitsstandaard is ontwikkeld door Vilans en het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid (NCJ) in nauw en veelvuldig overleg met kinderverpleegkundigen, kinderartsen en ouders van kinderen die zorg in de eigen omgeving nodig hebben. Als partner van het Medisch Kindzorgsysteem (MKS) heeft Dominique Huveneers, hoofdverpleegkundige bij Adelante Contigo Medische Kindzorg, vanuit Adelante bijgedragen aan de totstandkoming van deze standaard. De belangrijkste aanbeveling van de Kwaliteitsstandaard is om de kinderverpleegkundige zorg te organiseren volgens het Medische Kindzorgsysteem.

Bij Adelante Contigo medische kindzorg wordt de zorg volgens dit systeem georganiseerd bij ons verpleegkundig kinderzorghuis (24-uurs zorg) en ons verpleegkundig kinderdagverblijf. Wij bieden kinderen de intensieve verpleegkundige zorg die zij nodig hebben. De zorg is in handen van een team gespecialiseerde (kinder)verpleegkundigen. Zij werken nauw samen met de kinderartsen en specialisten vanuit de ziekenhuizen, maar ook met het revalidatiecentrum en de mytylschool van Adelante in Valkenburg a/d Geul. 

Wij zijn trots te hebben bijgedragen aan deze belangrijke stap in de zorg voor kinderen!

<toon alle berichten