Menu

“De operatie aan mijn rechterarm heeft mij heel veel gebracht”

2 augustus 2018

Linda Bloem (38) uit Brunssum is getrouwd en heeft drie kinderen. In 2014 brak ze haar nek door een val. Een spoedoperatie en een langdurig revalidatietraject volgden. Maar met succes. In 2016 kreeg Linda – op aanraden van het handenteam van Adelante – een operatie aan haar rechterarm in Zuyderland Heerlen om haar arm-/handfunctie te verbeteren. “Ik zou het zo weer doen”, aldus Linda.

“In oktober 2014 stond ik op een middag thuis in de gang. "Uit het niets viel ik flauw en kwam in een nare positie terecht”, vertelt Linda. “Later bleek dat ik een epileptische aanval had gehad. Dit verklaarde ook waarom ik vaak flauwviel. Ik stond al op een wachtlijst voor onderzoeken hiervoor. Ik kwam dusdanig verkeerd terecht dat ik mijn nek brak, met een incomplete dwarslaesie (op hoogte C4/C5, red.) tot gevolg. Ik heb gewoon heel veel pech gehad.”

Linda wist direct dat het goed mis was. “Mijn hele lichaam vanaf mijn nek naar beneden voelde als priklimonade. Ik werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar een spoedoperatie volgde. Ik bleef rustig, voor mijn gezin. Toen ik hoorde dat ik een incomplete dwarslaesie had en dat er niets te zeggen was over mijn vooruitzichten, wist ik totaal niet waar ik aan toe was. Ik bleef positief, ondanks alles. Je kunt meteen opgeven of vechten om alles eruit te halen wat er in zit. Ik koos voor het laatste. Mijn grote drijfveer zijn steeds mijn kinderen geweest. Ik kon ze niet eens meer knuffelen. Dat was mijn grote doel: de kinderen kunnen knuffelen met open armen.”

Lees haar hele verhaal.

<toon alle berichten