Menu

Artikel over 'Back on Track', een behandeling voor chronische lagerugpijn

5 augustus 2018

Uit het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie:

Afgelopen juni verscheen in FysioPraxis het artikel 'Back on Track, een biopsychosociale behandeling voor chronische lagerugpijn'. Een biopsychosociale behandeling uitgevoerd door een eerstelijns fysiotherapeut biedt uitkomst voor patiënten met chronische lagerugpijn waarbij psychosociale factoren matig van invloed zijn, aldus het promotieonderzoek van Reni van Erp. Fysiotherapeuten in de eerste lijn zijn in staat aandacht te hebben voor psychosociale factoren zoals angst, catastroferen en depressie, en deze te behandelen indien zij van invloed zijn op de chronische lagerugpijn. 

Dit onderzoek werd uitgevoerd door Universiteit Maastricht (UM), MUMC+, Adelante, CAPHRI en Fy’net.

Lees het volledige artikel. 

Lees meer over Back on Track.

<toon alle berichten