Menu

De Mens… Melissa Voorn

26 juli 2018

In ons Adelante Magazine vindt u elke editie een interview met een medewerker van Adelante, genaamd 'De Mens...'. Deze keer was Melissa Voorn aan de beurt.  

Melissa Voorn is gespecialiseerd fysiotherapeut oncologie en onderzoeker bij Adelante Revalidatiegeneeskunde in Venlo en Venray. In 2010 startte ze als algemeen fysiotherapeut bij de revalidatieafdeling van VieCuri Medisch Centrum, die op 1 januari 2017 door Adelante is overgenomen.

Na 3 jaar in een particuliere fysiotherapiepraktijk te hebben gewerkt, koos Melissa in 2010 bewust voor het ziekenhuis. “Ik wilde dolgraag in een team werken, graag meer met collega’s sparren. Ik hou van samenwerken. Dan gaat de kennis ook dieper. In het ziekenhuis bouw je ook veel meer een band op met cliënten. En de uitdaging is groter vanwege de meervoudige problematiek bij cliënten. Door verdieping in wetenschappelijk onderzoek blijf ik bovendien op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.”

Hoe heb je de overgang naar Adelante ervaren?
“We werden ongeveer 2 jaar van tevoren geïnformeerd over de overnameplannen. Ongeveer een jaar voor de overname zijn de maandelijkse medewerkersbijeenkomsten gestart. Hierdoor werden we als medewerkers actief betrokken en goed geïnformeerd. En nu hebben we nog steeds ieder kwartaal een medewerkersbijeenkomst. Met een hoge opkomst. Adelante heeft het logistieke en zorgtechnische proces goed op orde. Er is een andere manier van werken en andere manier van cliëntencontact. Er zijn goede afspraken en we geven ook richting op basis van cijfers.”

Wat wilde je vroeger worden?
“Vroeger wilde ik altijd aan de Pabo studeren en leerkracht in het basisonderwijs worden. Tot 5 havo. Ik vond biologie altijd heel interessant en via de bewegingstechnologie kwam ik in aanraking met het vak fysiotherapie. Als ik toen niet gekozen had voor dit vak zou ik waarschijnlijk biologie gestudeerd hebben. En lerares biologie zijn geworden in het middelbaar onderwijs.”

Lees het hele interview (pagina 23).

<toon alle berichten