Menu

Adelante momentjes

9 juli 2018

Regelmatig plaatsen wij op Facebook 'Adelante momentjes'; foto's met korte berichtjes die bijzondere momenten binnen de muren van Adelante weergeven. Bijzondere momenten die onze cliënten meemaken, mijlpalen, ups én downs. Vandaag het verhaal van meneer G. 

"Meneer kijkt terug op een paar heftige maanden. Nadat hij letterlijk door de benen zakte, ging het snel achteruit. Een paar uur na de eerste klachten lag hij al op de Intensive Care aan de beademing. Diagnose: Guillian Barré. Dat was behoorlijk schrikken, maar daarnaast was er een soort van opluchting, omdat verlammingsverschijnselen bij andere ziektebeelden natuurlijk ook meer permanente vormen kan aan nemen. Na 5 weken ziekenhuis en evenveel weken intern verbleven te hebben, nam meneer na zo’n twee maanden dagbehandeling halverwege juni afscheid van ons. 

Meneer: “Ik kijk terug op een héle positieve ervaring, zeker in vergelijking met mijn verblijf in het ziekenhuis. Positieve aandacht springt hier toch echt wel in het oog. Mijn echtgenote liet mij al snel met een gerust hart achter wanneer zij naar huis ging.” Meneer vervolgt: “Mijn herstel is snel gegaan, gelukkig. Mijn basisconditie was goed op orde, ondanks mijn 76 jaar. Ik maakte dagelijks flink wat wandelkilometers. Tijdens mijn verblijf bij Adelante had ik eigenlijk dagelijks kleine overwinninkjes, het ging telkens een beetje vooruit. Mijn positieve kijk op het leven zal vast ook een bijdrage geleverd hebben. En ik ben zeer tevreden over de therapie!” 

Het gaat u goed, hartelijk dank voor het delen van uw verhaal!" 

OPROEP - Ben je revalidant bij Adelante en zou je ook wel eens op de foto gezet willen worden en op de social media van Adelante geplaatst willen worden? Mail dan naar marcom@adelante-zorggroep.nl

 

Volg Adelante op Facebook om als eerste alle Adelante momentjes en andere nieuwsberichten te lezen.

<toon alle berichten