Menu

Adelante momentje van Joke

29 juli 2018

Regelmatig plaatsen wij op Facebook 'Adelante momentjes'; foto's met korte berichtjes die bijzondere momenten binnen de muren van Adelante weergeven. Bijzondere momenten die onze cliënten meemaken, mijlpalen, ups én downs. Vandaag het verhaal van Joke. 

De kennismaking van Joke met Adelante gaat al weer twee jaar terug toen zij na 4 weken ziekenhuis kwam revalideren na een bovenbeen amputatie. Joke zag er als een berg tegenop, maar dit gevoel sloeg al snel om.

Joke: “De persoonlijke warmte van het personeel voelde als een warm bad en ik heb mijn kamer gezellig opgefleurd met spulletjes van thuis, zodat het een beetje eigen werd. Een plekje om mij te kunnen terug trekken.”

Na een verkeersongeluk in 1977 werd haar verbrijzelde been d.m.v. verscheidene operaties zodanig opgelapt dat Joke weer goed kon functioneren. Tot toenemende pijn vele jaren later roet in het eten gooide en bleek dat haar knie was versleten. In de herstelfase van haar uitgebreide knie-operatie die daarop volgde, sloeg het noodlot toe en zorgde een nare bacterie ervoor dat er drie operaties nodig waren. Uiteindelijk was er nog maar een optie: een amputatie.

Joke: “Het ging de goede kant op en ik kreeg weer vertrouwen in mijzelf tot ik vorig jaar na onderzoek te horen kreeg dat ik blaaskanker had. Ik kon het niet geloven. Mijn revalidatie lag een half jaar stil en er volgde een operatie, chemotherapie en bestralingen…Toen ik de therapie in dagbehandeling weer mocht oppakken, besefte ik hoe ik het hier gemist had. Het voelde als thuiskomen!”.

Joke blikt terug op verschillende bijzondere momenten binnen haar revalidatie, die zij binnenkort eindelijk zal afsluiten. Ze vertelt met waterige ogen over de fantastische watersportweek die op het juiste moment kwam en haar weer op het goede spoor zette. Over de mooie therapiemomenten zoals badmintonnen, rolstoeldansen en het zwemmen wat haar erg goed doet. Maar de kers op de taart was toch wel de modeshow die zij mocht organiseren tijdens de sportdag. Dit is heel spontaan ontstaan en daar is zij mee doorgegaan. Joke, nog een goed herstel toegewenst en hartelijk dank voor het delen van uw bijzondere verhaal!

<toon alle berichten