Menu

Revalideren bij Adelante na diverse botfracturen

18 juni 2018

Lees het verhaal van deze revalidant die zo’n 4,5 week in het ziekenhuis en 3,5 week intern bij Adelante verbleef nadat hij diverse breuken, opliep na – waarschijnlijk – een val van een trap na een epileptisch insult. 

Meneer: “De relatief nieuwe therapie ‘belasten op geleide van pijn’ (permissive weight bearing) heeft bij mij een héle goede en positieve uitwerking. Was ik elders gaan revalideren dan was ik nu pas van start gegaan met belasten, terwijl ik op dit moment al met dagbehandeling kan beginnen. Daar ben ik erg blij mee! Toen ik de eerste dag bij Adelante binnenkwam, voelde ik mij best een beetje zielig, maar dat heb ik heel snel kunnen omzetten. Toen ik al dat leed om me heen zag, ook van revalidanten van andere afdelingen, besefte ik dat het veel slechter had kunnen aflopen.”

Meneer verbleef zo’n 4,5 week in het ziekenhuis en 3,5 week intern bij Adelante nadat hij diverse breuken, opliep na – waarschijnlijk – een val van een trap na een epileptisch insult. Verschillende platen, schroeven en donorbot houden de boel op zijn plaats, rond schouderstreek en scheenbeen. Een aangedane pees in de schouder gooit flink wat roet in het eten kijkend naar zijn herstel.

Meneer: “Adelante is een prachtige instelling. Je hoort geregeld om je heen, dat als het hier niet lukt, het nergens lukt en ik geloof daar wel in. Het voelde ook een beetje als ‘thuis’. Ik versprak me zelfs eens toen ik van mijn weekendverlof terug naar Adelante ging en tegen mijn vrouw zei dat ze me weer naar huis kon brengen, haha. En dat is veelzeggend!”

Meneer is momenteel nog in dagbehandeling, maar kijkt al weer positief naar de toekomst. Hij uit zich dankbaar voor zijn verblijf tot nu toe. In alle opzichten. En wij bedanken u voor het delen van uw verhaal!

OPROEP - Ben je revalidant bij Adelante en zou je ook wel eens op de foto gezet willen worden en op de social media van Adelante geplaatst willen worden? Mail dan naar marcom@adelante-zorggroep.nl

Foto- & tekstcredits: Ellis Bodifée.

<toon alle berichten