Menu

Dhr. Koopmans op bezoek bij Roda JC G-Stars

19 juni 2018

Op donderdag 7 juni 2018 was dhr. Ger Koopmans, gedeputeerde van de Provincie Limburg, op bezoek bij Roda JC G-Stars. Dit bezoek was een vervolg op het werkbezoek dat dhr. Koopmans bracht aan Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen in Valkenburg op donderdag 22 maart jl. Met het Roda JC G-Star Team en Roda JC G-Stars United laten we talenten met een beperking schitteren!

Dhr. Koopmans is onder andere geïnformeerd over het Sportloket (de verwijzing en advisering Op Maat naar actieve Vrije Tijdsbesteding) en de Schoolsport Omni Vereniging. Tevens bezocht hij G-Stars United om de sportmogelijkheden voor kinderen met een beperking in de Leisure Dôme (Soccer Arena, Space Jump en Clip‘n Climb) te zien.

Sporten en bewegen is voor kinderen met een beperking of een chronische ziekte vaak een hindernis die moeilijk te nemen is. Jongeren die wél deelnemen aan verschillende activiteiten en sporten maken op sociaal en sportief niveau een hele ontwikkeling door. Adelante stimuleert deze ontwikkeling. Het Sportloket Adelante Kinderen ondersteunt/begeleidt sinds 2012 kinderen en jongeren met een beperking naar Actieve Vrije Tijds Besteding op Maat. Zo behoort voetballen tot een van de naschoolse clubjes van Adelante.

Meer weten over wat het Adelante Sportloket in Valkenburg voor kinderen kan betekenen? Lees hier het aanbod aan naschoolse sport- en beweegactiviteiten.

<toon alle berichten