Menu

Phaedra (11) geholpen door 'Adelante ZO dichtbij'

26 mei 2018

Phaedra Starmans was 7 jaar oud toen bij haar in 2014 een kwaadaardige bottumor boven haar linkerknie werd geconstateerd. Vanaf dat moment begon voor haar een lange weg van chemokuren en behandelingen. Na 6 van in totaal 18 chemokuren wordt het duidelijk dat Phaedra een bovenbeenamputatie moet ondergaan omwille van haar genezing.

Phaedra (inmiddels 11 jaar) woont samen met haar vader, moeder, broers (23 en 21) en zus (16) in Born. Daar gaat ze ook naar de openbare basisschool de Wissel, waar ze in het laatste jaar zit.

Phaedra blijkt een enorme doorzetter. Want ondanks de zware periode tijdens haar ziekte, waarin ze veel in het ziekenhuis is, kan ze samen met haar klasgenoten over naar het daaropvolgend schooljaar. De combinatie van Phaedra’s wilskracht, virtuele ondersteuning met KlasseContact van KPN én real-live ondersteuning van een begeleider van Adelante ZO dichtbij thuis en op school, zorgden ervoor dat ze bijbleef met de studiestof. 

Lees haar hele verhaal.

<toon alle berichten