Menu

Leerboek over orthopedisch schoeisel

28 mei 2018

Onlangs is het boek 'Pedorthic Footwear; Assessment and Treatment' gepubliceerd door de stichting BERJALAN. Het boek is geschreven onder redactie van prof. dr. Klaas Postema, en in samenwerking met Karl-Heinz Schott, Dennis Janisse en prof. dr. Clemens Rommers. De heer Rommers is revalidatiearts van Adelante afdeling Revalidatiegeneeskunde MUMC+.

Alle vier redacteuren hebben een jarenlange professionele ervaring op het gebied van orthopedisch schoeisel, twee als revalidatiearts en twee als orthopedisch schoentechnicus (pedorthist).

In totaal hebben 54 auteurs uit zeven verschillende landen een bijdrage geleverd. De meeste auteurs werken als medisch specialist, podiatrist (podologisch arts), pedorthist (orthopedisch schoentechnicus), bewegingswetenschapper, ingenieur of fysiotherapeut.

Het Engelstalig boek bestaat uit een wijde scoop van bijdragen en is verdeeld in zeven delen:

 1. Achtergrond kennis
  Functionele anatomie, biomechanica, ontwikkeling van de voet en fysiologische veranderingen bij ouder worden.
 2. Lichamelijk onderzoek, design aspecten en werkprocessen
  Anamnese, lichamelijk onderzoek en gangbeeld observatie & analyse.
 3. Verschillende aspecten van orthopedisch schoeisel
  Het verstrekkingsproces, een matrix waarin schoenreceptuur wordt ontwikkeld, leesten, anatomie van de schoen, aanpassingen aan schoenen, materialen, voet orthesen en alles over het afwikkel profiel.
 4. Aspecten die van belang zijn om tevreden patiënten te krijgen
  Voetgerelateerde oefeningen, bruikbaarheid en draagtrouw, communicatie.
 5. Voorbeelden van schoenen die gemaakt kunnen worden in situaties met beperkte mogelijkheden.Twee compleet uitgewerkte beschrijvingen van hoge kwaliteit schoenen en sandalen.
 6. Voet en loopproblemen bij kinderen
 7. Voet en loopproblemen bij volwassenen

U kunt het boek bestellen via: https://berjalan.org

<toon alle berichten