Menu

Boekpresentatie ‘En toen kwam Jesse’

23 mei 2018

Vrijdag 18 mei jl. vond de boekpresentatie plaats van het boek ‘En toen kwam Jesse’, geschreven door Monique Lutgens-Blom. Dit verhaal van een warme en betrokken moeder laat zien wat er gebeurt als je een moeilijk te begrijpen kind de beste begeleiding geeft. Monique beschrijft haar ervaringen met de zorg(sector) rondom Jesse. Adelante in Valkenburg is een schakel in deze ervaringen. Een onthullend en hoopgevend boek.

Jesse werd, na een lange weg tot zwangerschap, een maand te vroeg geboren. Hij bleef achter in zijn ontwikkeling, en dat werd geweten aan zijn vroeggeboorte. Er was echter veel meer aan de hand, maar om te ontdekken wat dat precies was, moesten ouders Monique en François opnieuw een heel lange weg afleggen. Jesse vertoonde onaangepast gedrag, had epileptische aanvallen en reageerde sterk op sommige medicijnen. Hij bleek een zeer zeldzame afwijking te hebben op het SON-gen, dat op chromosoom 21 ligt. Dit bood de mogelijkheid tot gericht onderzoek. Maar hoe met Jesse om te gaan was een heel ander verhaal. Hierin voerde Monique, als een leeuwin die opkomt voor haar kind, een krachtige strijd. Ze eiste het beste voor Jesse en vocht samen met haar man net zo lang, tot ze de beste verzorging voor Jesse vond. Als moeder wist ze als geen ander wat haar kind nodig had. En zo kwam ze erachter dat lang niet iedereen dat haar kind kon geven. Het maakte haar verdrietig en boos, als ze zag hoe Jesse soms werd genegeerd, omdat hij niet werd begrepen, of te hard werd aangepakt, omdat hij niet kon zeggen wat hem frustreerde…

‘En toen kwam Jesse’ is voor €24,50 o.a. hier te koop https://www.elikser.nl/en-toen-kwam-jesse.htm. Van ieder verkocht boek is twee euro bestemd voor een instantie of initiatief voor kinderen zoals Jesse.

<toon alle berichten