Menu

Adelante momentjes: meneer M.

25 mei 2018

Op onze Facebookpagina delen we regelmatig bijzondere momenten uit het leven van onze revalidanten. Hoogtepunten, dieptepunten, anekdotes... Volg onze Facebookpagina om de mooie foto's (gemaakt door Ellis Bodifée) en korte verhalen te zien. 

Meneer: “Het viel mij op dat alles voor mij beter verliep dan in het ziekenhuis. Vooral het optimisme overal sprong er voor mij uit. Door de goede uitleg  van de fysiotherapeut begreep ik het nut van de oefeningen goed. Er wordt snel gehandeld en ik had een zeer doortastende arts.”

Meneer lag een maand in het ziekenhuis en revalideerde  6 weken bij Adelante na een hartoperatie. Naast deze hartproblematiek is meneer ook belast met chronische longproblemen. Meneer: “Ik ben er meer op vooruitgegaan dan ik van te voren had gedacht. De hartoperatie heeft namelijk een flinke handrem op mijn herstel gezet. In combinatie met mijn longproblemen valt dat niet mee. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed…!”

Zijn echtgenote vult daar nog dankbaar aan toe:
“Het was voor mij een hele geruststelling -na de opname in het ziekenhuis- dat er vooral geluisterd werd naar mijn man, naar wat hij voelde én dat er ook iets mee gedaan werd. Ik had thuis rust, omdat hij in veilige handen was. Het verzorgende personeel was niets te veel. De artsen nam zijn medicijngebruik onder de loep en alles werd zo aangepast dat hij beter opknapte! Verder was het heel fijn te merken dat de verslaglegging van gesprekken ook al snel bij de huisarts en onszelf terecht kwam.”

Humor was het sleutelwoord in het contact met meneer. Het heeft hem eerder geholpen om moeilijke  tijden door te komen en hoort bij hem. Eind april nam meneer, na 6 weken, met een positief gevoel afscheid van zijn tijd bij Adelante.

<toon alle berichten