Menu

Adelante Arbeid organiseert informatiebijeenkomst burn-out

22 mei 2018

Hoe weet je dat je onderweg bent naar een burn-out en hoe voorkom je dat vervolgens? Wat is nu precies een burn-out en welke symptomen zijn belangrijke (voor)signalen, voor jezelf, voor jou als werkgever, als collega of als bedrijfsarts?

Burn-out, een veelbesproken onderwerp waar iedereen direct of indirect mee te maken heeft in deze hectische, moderne tijd. Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. 14% van de beroepsbevolking meldt jaarlijks burn-outklachten. Ongeveer 5% van de beroepsbevolking komt als gevolg daarvan langdurig thuis te zitten. En als een werknemer dan uitvalt met een burn-out, dan moet een werkgever rekening houden met een gemiddeld ziekteverzuim van 242 dagen. De jaarlijkse verzuimkosten, te wijten aan werkgerelateerde stress en burn-out, worden begroot op 1,8 miljard euro (bron: nationale enquête Arbeidsomstandigheden (TNO/CBS) & werkgevers enquête Arbeid (TNO)).

Burn-out heeft grote gevolgen voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Om tijdig in te grijpen en te zien waar uw interventiemogelijkheden liggen, organiseren Adelante Arbeid en Integrated Care Limburg hierover een interactieve informatiebijeenkomst voor werkgevers, bedrijfsartsen en andere geïnteresseerden.

Datum/tijd: donderdag 7 juni 2018, 16:30 – 20:00 uur
Locatie: De Post Valkenburg, Lindenlaan 19, 301 HA Valkenburg

Tevens willen we tijdens deze bijeenkomst graag meer vertellen over nieuwe samenwerking tussen Adelante en Integrated Care Limburg. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

 • 16:00 – 16:30 uur: Ontvangst en inloop
 • 16:30 – 17:00 uur: Inleiding en persoonlijk verhaal: de onzichtbare gevolgen van burn-out
 • 17:00 – 18:30 uur: Bevlogenheid en burn-out (STECR-werkwijzer Bevlogenheid en Burnout)
  – drs. Marnix Klerken (arbeidsdeskundige). Op welke wijze kun je een burn-out voorkomen bij werkdruk Of bij een eindig dienstverband? Of als het ‘thuis rommelt’? Is bevlogenheid een risico? Of gedrevenheid? En hoe zit dat met een hoog arbeidsethos? En waaraan herken je signalen van burn-out voordat het te laat is? Hoe pak je het aan? En wat als iemand toch is uitgevallen?
 • 18:30 – 19:00 uur: Samenwerking Adelante en Integrated Care Limburg: we zijn trots! –
  Max Mommers (re-integratiecoordinator Adelante) en Caroline
  Berghmans (commercieel manager ICL).
 • 19:00 – 20.00 uur: Afsluitende borrel en mogelijkheid om te netwerken en door te praten.

Deelname is gratis, aan de inwendige mens wordt gedacht. In verband met de voorbereidingen vragen wij om je aanmelding per mail te bevestigen voor 1 juni a.s. via arbeid@adelante-zorggroep.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Stuur deze uitnodiging gerust verder!

<toon alle berichten