Menu

Wie helpt Noahs droom te verwezenlijken?

27 maart 2018

Noah Mbuyamba (19) is een fanatiek sporter. Door een tragisch scooterongeval in 2017 in Indonesië werd zijn droom, profvoetballer worden, ruw verstoord. Zijn rechter onderbeen werd in Singapore geamputeerd en sindsdien revalideert Noah bij Adelante in Hoensbroek. Hier heeft hij een nieuwe droom ontwikkeld: meedoen aan de Paralympische Spelen.

Nadat Noah afgelopen jaar weer heeft leren lopen met een bovenbeenprothese, wordt hij nu door Adelante getraind om te rennen met een blade (een sportprothese). Hij droomt ervan om deel te nemen aan de paralympische spelen. Noa is geïnspireerd geraakt door een verpleegster in het ziekenhuis, die hem aanspoorde de nieuwe 'blade runner'* te worden. Bij Adelante werkt hij verder aan zijn droom. 

Om de sport te beoefenen heeft Noa een eigen blade nodig. De kosten van een blade zijn ongeveer €10.000,-. Omdat running blades op geen enkele manier worden vergoed door de zorgverzekeraar hebben vrienden voor Noah een crowdfunding op touw gezet.

Wil je Noah helpen om zijn droom te realiseren? Doneer dan een bedrag via deze website. De donaties en het totaalbedrag kun je live volgen.

*Verwijzing naar paralympisch kampioen Oscar Pistorius, alias de 'Blade runner' en 'de snelste man zonder benen'. 


Lees meer over wat Adelante voor u kan betekenen na een beenamputatie.

<toon alle berichten