Menu

Studenten gezocht voor FitCare4U en Hand-in-Hand-Survivalkamp

5 maart 2018

Bij Adelante Kinderrevalidatie in Valkenburg organiseren we jaarlijks een tweetal kortdurende intensieve therapeutische programma's waar we enthousiaste vrijwilligers/stagiaires voor nodig hebben. Het gaat om FitCare4U en ons Hand-in-Hand-Survivalkamp.

Het handenkamp wordt altijd georganiseerd in de eerste twee weken van de zomervakantie (dit jaar 6 juli t/m 21 juli). Het is een tweeweeks programma voor jongeren met een halfzijdige verlamming met ook een beperking in handfunctie. Gedurende twee weken wordt intensief getraind om vooral tweehandig te werken.

FitCare4U is een programma waarin vooral de zelfredzaamheid (in de meest brede zin van het woord) getraind wordt gedurende twee weken. Dit programma vindt meestal plaats in het voorjaar en najaar. In 2018 zijn de volgende data gepland voor FitCare4U: 6 t/m 21 april, 15 t/m 30 juni en 12 t/m 27 oktober.

Deelname aan  beide kampen  kan als vrijwilliger (studiepunten) maar kan  mogelijk ook als minor of als stage gezien worden. Voor twee weken moet gedacht worden aan ongeveer 160 uur tijdsinvestering (inclusief voorbereiding en metingen). Je kunt je ook voor een week inschrijven, dan zijn het natuurlijk veel minder uren.

Uitgangspunt van beide programma’s is het hulpvraaggericht, taakgeoriënteerd functioneel werken op verschillende paticipatieniveau domeinen. Studenten/vrijwilligers gaan gedurende twee weken praktisch aan de slag met de jongeren en worden gecoacht door een ergotherapeut of fysiotherapeut. Kom jij ons helpen?

Voor meer informatie:
M.Coenen@adelante-zorggroep.nl
I.Meeuwsen@adelante-zorggroep.nl
Tel: 0619736695

 

<toon alle berichten