Menu

Vooruitstrevend ondernemen: kruisbestuiving tussen Adelante en Robidus

26 februari 2018

Afgelopen week was Adelante Arbeid uitgenodigd bij Robidus in Zaandam, om uitleg te geven over hun eigen interventies. Het was een mooie dag met goede ontmoetingen.

Robidus is een organisatie die voor grote werkgevers de risico’s van verzuim, Ziektewet, WIA en WW beperkt door optimale benutting van de wettelijke regelingen én het sturen op inzetbaarheid.

Marnix Klerken en Max Mommers, arbeidsdeskundige en re-integratiecoach van Adelante, gaven een heldere presentatie over mogelijkheden en kansen. Adelante neemt al jaren meerdere facetten van de Robidus-dienstverlening af. In hun eigen interne nieuwsbrief schreef Robidus: “Adelante is een organisatie die (vooral) in het zuiden veelvuldig wordt ingezet als interventionist tijdens verzuimtrajecten. Ze bieden o.a. arbeidsre-integratie spoor 2, functioneel arbeidsadvies, vroege interventies, revalidatie, etc. Een professionele partij als het gaat om onderzoeken op gebied van arbeid en gezondheid. Dus dachten we: laten we elkaars krachten bundelen, ook met het oog op het digitale interventieplatform. Door meer bekendheid te geven wat Adelante allemaal biedt, kunnen onze eigen casemanagers nóg beter de mogelijkheden in de markt benutten. De aanwezigen (Casemanagers Verzuim en WIA, WES en RIS) waren verrast door het enorme aanbod en de professionaliteit. Een passievolle dag, waarbij we op een vooruitstrevende manier onze samenwerking een boost hebben kunnen geven.” En dit verwoordt precies zoals Adelante Arbeid erover denkt.   

<toon alle berichten