Menu

Adelante ontvangt premie voor gezond en veilig werken

9 februari 2018

Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) geeft vier organisaties een bijdrage in het kader van de stimuleringsregeling Veilig en gezond werken.

De StAZ heeft begin 2018 aan vier ziekenhuizen/organisaties de stimuleringspremie Veilig en gezond werken toegekend: Adelante in Hoensbroek, het Sint Antonius Ziekenhuis regio Utrecht, Haaglanden Medisch Centrum in regio Den Haag en het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond en Deurne. Al deze instellingen starten dit jaar met een financiële tegemoetkoming van de StAZ een project om medewerkers nog meer bewust te maken van het belang van gezond en veilig werken. Klik hier voor een overzicht van alle projecten.

Project Adelante: werkdruk verminderen en bevlogenheid vergroten
Er is een hoge werkdruk onder specialisten die medische eindverantwoordelijkheid hebben, regelmatig komt langdurige uitval voor. Adelante wil het bestuur, lijnmanagement en de stafdiensten bewust maken van de relatie tussen werkdruk en bevlogenheid. Er komt een onderzoek naar de werkdruk en specialisten krijgen een vast aanspreekpunt. Om de bevlogenheid onder specialisten te vergroten, komt er voor hen ook een doorlopende leerlijn met instrumenten voor iedere levensfase.

 

<toon alle berichten