Menu

Promotie Carolien van den Bogert-Dekker en aandacht voor revalidatie jongeren met pijn

11 december 2018

Op 23 november promoveerde Carolien Dekker op haar proefschrift "Adolescent chronic pain: Rehabilitation treatment targetingmogelijkheden pain-related fear" aan de Universiteit Maastricht.

Zij ontwikkelde samen met haar begeleiders en het team Adelante locatie Maastricht het 2B-active programma voor jongeren met pijn. Uit het onderzoek blijkt dat deze behandeling jongeren met pijn tot een beter niveau van functioneren kan brengen dan de gebruikelijke programma's. In de uitvoer van het onderzoek werkten de Universiteit Maastricht en Adelante samen met Revant Breda, Rijndam Rotterdam en Laurentius Roermond. Carolien verdedigde haar onderzoek goed en kreeg als resultaat van haar functioneren gedurende het hele traject de doctor-bull uitgereikt.

Het promotieonderzoek werd georganiseerd vanuit de Academische Werkplaats Revalidatie.

<toon alle berichten