Menu

Delegatie team ATO van Adelante bezoekt Traumadagen

3 december 2018

Een delegatie van team ATO heeft op 21 en 22 november de Traumadagen in Amsterdam bezocht. De traumadagen worden georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie (NVOT).

Er was dit jaar veel aandacht voor letsels van het onderbeen, enkel en voet. Problematiek die we binnen de traumarevalidatie veel zien. Naast veel informatie over indicatiestelling voor operatieve en niet-operatieve behandeling is er ook in toenemende mate aandacht voor de revalidatie na de primaire behandeling. Het ook door ons team toegepaste permissive weightbearing leidt tot interessante discussies. Er is steeds meer onderzoek waaruit blijkt dat het verantwoord is om mensen sneller hun fractuur te laten belasten dan de richtlijnen voorschrijven. Het is de ambitie van Adelante om in 2019 een deel van het symposiumprogramma mee te organiseren om de nieuwe inzichten met betrekking tot traumarevalidatie meer bekendheid te geven.

Op de foto van links naar rechts:

Sandra Kurtyka, physician assistant
Arnella de Heer, fysiotherapeut
Guido Meijs, fysiotherapeut
Peter Muitjens, revalidatiearts
Geert Jan Maas, fysiotherapeut
Ontbrekend op de foto, Yvette van Horn, bestuurder/revalidatiearts

<toon alle berichten