Menu

Terugblik promotie Marlies den Hollander

22 oktober 2018

Donderdag 11 oktober jl. promoveerde Marlies den Hollander op het proefschrift: 'Expose or protect? Fear of movement-related pain in Complex Regional Pain Syndrome Type I' aan de Universiteit Maastricht.

Zij deed onderzoek naar pijngerelateerde angst en de behandeling daarvan bij mensen met Complex Regionaal Pijn Syndroom. Haar onderzoek leidde tot een nieuwe effectieve en doelmatige revalidatiebehandeling voor mensen met CRPS. Marlies werkt als gedragstherapeut bij Adelante locatie Maastricht en als senior onderzoeker in het kenniscentrum. Zo werkt ze als science practitioner aan ontwikkeling en onderbouwing van nieuwe revalidatiezorg.

Marlies verdedigde haar proefschrift met verve. Na een overtuigende presentatie over haar werk voor het publiek ging ze met de coronaleden in debat. Als buitenlandse gast nam Richard Wicksell, onderzoeker aan het Karolinska instituut in Zweden, deel aan haar oppositie. De commissie beoordeelde zowel haar proefschrift als de verdediging als zeer goed tot excellent. We zijn erg trots op Marlies en willen haar van harte feliciteren met het behalen van haar promotie!

Op 25 oktober organiseert het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie een symposium 'Exposure bij chronische pijn: Do or dare?' o.a. ter gelegenheid van de promotie van Marlies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<toon alle berichten