Menu

Zeer positief bezoek van VGZ aan Adelante

19 januari 2018

Op uitnodiging van Adelante is zorgverzekeraar VGZ afgelopen dinsdag bij Adelante op werkbezoek geweest. Prof. dr. A. (Ab) Klink, voorzitter Raad van Bestuur, drs. M. (Marjo) Vissers, Divisievoorzitter Zorg, en drs. J. (Joep) Vandenbergh, Zorginkoper Ziekenhuizen reisden af naar het Zuiden.

De Raad van Bestuur van Adelante, Jack Thiadens en Yvette van Horn, hadden samen met stafvoorzitter Peter Muitjens een programma samengesteld waarin Adelante zich in de volle breedte presenteerde, maar waarin ook enkele zorginnovaties naar voren kwamen.

Bezoek VGZ aan Adelante

Jack Thiadens, voorzitter Raad van Bestuur Adelante: “Veel cliënten van Adelante zijn verzekerd bij VGZ. Daarom waren we blij dat de Raad van Bestuur en directie van VGZ op onze uitnodiging ingingen om een werkbezoek aan Adelante te komen brengen. We ontwikkelen bij Adelante prachtige innovaties, zoals de tinnitusbehandeling, pijnrevalidatie, en de stepped-care CVA-unit die we samen met Cicero invullen. Het is prachtig om te zien hoe onze professionals hierover vertellen en in uitstekende korte voordrachten hun verhaal hebben gepresenteerd. VGZ was onder de indruk van wat we hier bij Adelante allemaal doen. We hebben kunnen laten zien waar we voor staan en wat we hier doen. We kijken terug op een geslaagd bezoek dat in een ontspannen en prima sfeer is verlopen.”

Bezoek Adelante door VGZ

Ook VGZ kijkt terug op een geslaagd bezoek, aldus Marjo Vissers:
“We bezoeken instellingen en behandelaren heel regelmatig omdat we het belangrijk vinden om goed te snappen hoe de zorg echt werkt en waar professionals tegenaan lopen als ze daadwerkelijk vernieuwen in de zorg. We zien het als onze rol om ze hierin te helpen waar dat kan en past. Ons bezoek bij Adelante heeft ons veel inzicht gegeven in hoe je bijv. door een andere samenwerking tussen ziekenhuis en revalidatiezorg (Stepped Care  model CVA samen met Cicero) patiënten sneller goed op de been hebt (in het voorbeeld betekende dat een verkorting van de behandeltijd van de totale behandeling met ruim 30 dagen) . Dat is absoluut fijner voor de patiënt, maar heeft ook een stevige impact op de kosten. Dit zijn de voorbeelden waar we naar op zoek zijn in onze tocht op weg naar zinniger zorg. Naast een mooie toelichting op revalidatiezorg hebben we interessante toelichtingen gekregen op het vlak Tinnitus en Chronische pijnbestrijding. Kortom een waardevol bezoek met mooie nieuwe inzichten. Zeker interessant om door te spreken over mogelijkheden om deze goede voorbeelden ook op andere plekken te implementeren. “
 
De positieve reactie van Ab Klink direct na afloop van het bezoek:  

Tweet Ab Klink

Ook met onze andere grote verzekeraars CZ en Achmea/ Zilveren Kruis zijn we voornemens deze inhoudelijke bezoeken te realiseren.

Bas van den Dungen, directeur-generaal Curatieve Zorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een delegatie van de Directie Innovatie afgevaardigd die ook een bezoek zullen brengen aan Adelante. De insteek van hun bezoek zal met name de innovatieve ontwikkelingen bij Adelante en onze positie in de keten zijn.

We gaan er vanuit dat al deze bezoeken net zo prettig zullen verlopen als het bezoek van VGZ.

<toon alle berichten