Menu

Schrijven weer een apart vak op school?

26 januari 2018

Onlangs verscheen een verontrustend artikel in het AD. Uit onderzoek blijkt dat ruim 30 procent van de basisschoolleerlingen moeite heeft met leren schrijven. Aan het einde van groep 4 heeft bijna de helft van de leerlingen een slecht of onleesbaar handschrift.  

De secretaris van het Platform Handschriftontwikkeling heeft zelfs een petitie aangeboden in de Tweede Kamer. Het doel: schrijven moet weer een apart vak worden op de basisschool. De Kamer ziet het probleem ook, maar voelt er niets voor scholen te verplichten het lesprogramma om te gooien.

Adelante deelt de zorg voor deze kinderen die in de dagelijkse praktijk die moeite hebben met de fijne motoriek en die problemen ondervinden met het schrijven. Onze ambulante begeleiding biedt daarom ondersteuning aan leerlingen met schrijfproblemen en/of fijnmotorische problemen,  in de eigen omgeving van de leerling. Daarnaast kunnen wij het schoolteam adviseren en begeleiden.  

Meer weten? Zie ons aanbod “Schrijven met een plus”.

Lees hier het artikel van het AD. 

Ambulante begeleiding2

 

<toon alle berichten