Menu

Oud-leerlinge Adelante in 'Nog een week'

27 januari 2018

Afgelopen zomer heeft de VPRO in Valkenburg opnames gemaakt van (inmiddels oud-)leerlinge Eowyn Vos voor de jeugddocumentaireserie Nog een week. Deze serie gaat over kinderen tussen de 11 en 13 jaar in aanloop naar een grote gebeurtenis die hun leven zal veranderen. 

In de aflevering van aanstaande zondag zien we het verhaal van Eowyn (12). Zij is geboren met een handicap (cerebrale parese). Haar hersenen sturen haar benen, handen en ogen niet genoeg aan. Bij Adelante heeft zij speciaal onderwijs gevolgd. Afgelopen zomer nam zij afscheid van haar klasgenoten bij Adelante om vanaf het nieuwe schooljaar te starten in de mavo/havo-brugklas van het regulier onderwijs op het Sophianum College in Gulpen. Dat heeft zij heel spannend gevonden, maar ze had er ongelooflijk veel zin in!

Tijdens de laatste week bij Adelante en haar eerste week op haar nieuwe school werd zij gevolgd door een opnameploeg om deze belangrijke gebeurtenis vast te leggen. In de uitzending zien we hoe Eowyn is omgegaan met deze verandering, wat ze moeilijk vond en wat juist niet.

Kijken dus! Zondag 28 januari, 19.25 uur, NPO 3.

 

Nog Een Week

<toon alle berichten