Menu

E-health nazorg counseling voor een fysiek actievere levensstijl

15 januari 2018

Onlangs rondde Tim Mullens, beleidsmedewerker/bewegingsagoog van Adelante, zijn onderzoek af in het kader van zijn Master Sport & Beweeg Innovaties aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Hij schreef een wetenschappelijk artikel over zijn onderzoek naar een e-health oplossing om ex-revalidanten actiever te maken. Na afronding van zijn studie in 2016 voerde hij het onderzoek nog verder door binnen Adelante. Albere Köke van het Adelante Kenniscentrum ondersteunde Tim bij het uitvoeren van het onderzoek, hij is co-auteur van het stuk. Hun artikel werd afgelopen maand gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde. 

Binnen de revalidatiezorg is steeds meer aandacht voor zelfmanagement en het bevorderen van een actieve levensstijl. Uit onderzoek blijkt dat de ex-revalidanten moeite ondervinden hierin te participeren binnen de thuissituatie. Preventie van gezondheidsproblemen als gevolg van een inactieve levensstijl zou moeten starten aan het eind van de revalidatie. Er moet een overbrugging komen tussen revalidatie en thuissituatie. Een maatwerk e-health programma (digitaal contact in plaats van fysiek contact) zou hiervoor een goede oplossing kunnen zijn.

Lees het volledige artikel hier. 

Tim En Albere

<toon alle berichten