Menu

Detachering Adelante kinderverpleegkundigen bij MUMC+

11 januari 2018

Deze week hebben we twee collega-verpleegkundigen van klinische kinderrevalidatie Valkhorst/Contigo verpleegkundig kinderzorghuis uitgezwaaid. Ruim een jaar zullen Tessa en Nanneke gedetacheerd zijn bij het MUMC+, kinderafdeling B2. 

Daar volgen zij een praktijkjaar tijdens de opleiding intramurale kinderverpleegkundige. Ieder jaar zullen twee van onze medewerkers met dit traject starten. Deze uitwisseling is onderdeel van een kwaliteitsslag die we met zijn allen bij Adelante Kinderen zijn het maken. Want wist je dat in 2020 de verpleegkundige zorg aan kinderen geleverd moet gaan worden door kinderverpleegkundigen?

Dames, wij wensen jullie veel succes!

Kinderen kunnen naar Adelante Contigo verwezen worden als de behandeling in het ziekenhuis beëindigd is, maar er nog wel intensieve medische verpleegkundige zorg nodig is. Dit kan bijvoorbeeld bij 24-uurs monitoring, zuurstof toediening of thuisbeademing, moeilijk instelbare epilepsie, stofwisselingsziekte, (ernstige) hartafwijkingen of bij (ontregelde) diabetes zijn, waarbij een kind permanent verpleegkundig toezicht nodig heeft of zorg in de nabijheid. Deze zorg wordt geleverd bij Contigo medische kindzorg. Lees meer.

 

 

<toon alle berichten