Menu

De meerwaarde van een handorthese

18 januari 2018

Publicatie van Han Franck, ergotherapeut / klinisch onderzoeker i.o. van Adelante over de meerwaarde van de inzet van een handorthese tijdens de revalidatie. 

Mensen die net een hevige beroerte hebben doorgemaakt ervaren tijdens het revalidatieproces forse verlammingsverschijnselen in een arm en hand. Zij zijn niet in staat zelfstandig deze aangedane hand in te zetten tijdens het uitvoeren van oefeningen of dagelijkse activiteiten. Door het toepassen van een handorthese in combinatie met elektrostimulatie kan de aangedane hand vaak wel worden ingezet tijdens de revalidatie. Dit kan uiteindelijk het verschil maken tussen géén functioneel inzetbare hand en een wel inzetbare arm-hand.

Lees het volledige (Engelstalige) artikel hier.

 

Handorthese

<toon alle berichten