Menu

Bedrijfsarts Encare over zijn ervaringen met Vroege Interventie

11 januari 2018

Bedrijfsartsen, huisartsen en medisch specialisten kunnen cliënten verwijzen voor het traject ‘Vroege Interventie’ bij Adelante in Hoensbroek*. Deze methodiek is bedoeld voor mensen met chronische pijn, chronische vermoeidheid en voor mensen met chronische klachten aan het bewegingsapparaat, die als gevolg van deze klachten problemen op hun werk ervaren of verzuimen. Jos Notermans, bedrijfsarts van Encare, verwijst zijn cliënten regelmatig door naar Adelante. “Als geen specialist meer iets kan betekenen, dan is er Adelante nog”, aldus Jos. 

Jos is sinds 1988 bedrijfsarts, sinds 2004 voor Encare in Maastricht. “Een mooi vak. Het is heel afwisselend. Ik krijg dagelijks te maken met veel soorten mensen, alle ziektebeelden… Ik krijg een kijkje in de keuken van veel bedrijven en zoek naar oplossingen voor een snelle en duurzame terugkeer van hun werknemers. Mijn werk is steeds weer anders en dat spreekt mij enorm aan.”

“Van begin af aan werk ik samen met Adelante Arbeidsre-integratie. Een multidisciplinair team  met fijne toegankelijke mensen die altijd voor je klaar staan. Adelante Arbeidsre-integratie helpt cliënten een volwaardige positie op de arbeidsmarkt te verwerven of te behouden ondanks gezondheidsbeperkingen. Bij Adelante wordt gekeken naar de mogelijkheden, niet naar de beperkingen en dat is precies waar ik ook voor sta. De focus ligt niet op het ziektebeeld. Ik verwijs mijn cliënten door voor verschillende Adelante ‘producten’, maar het vaakst voor de Quickscan en voor Vroege Interventie. De Quickscan is een laagdrempelige, snelle, multidisciplinaire intake op medisch, fysiek, psychologisch en maatschappelijk gebied dat door verschillende professionals wordt uitgevoerd. Hierdoor krijg je direct een totaalplaatje van een persoon. Uit de Quickscan volgt een eventueel vervolgtraject zoals Vroege Interventie.”

Lees verder.

 

Jos Notermans_Header

<toon alle berichten