Menu

Week van de Alfabetisering

4 september 2017

2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

Letters en cijfers zijn overal, dus het probleem ook. Helaas weten te weinig mensen in Nederland van dit probleem af. En hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 4 tot 10 september de Week van de Alfabetisering met als thema: een goede daad is het delen waard.

Laaggeletterdheid raakt onze samenleving. Die functioneert namelijk veel beter als iedereen mee kan doen. Het is dus niet alleen een persoonlijk probleem, maar een probleem van ons allemaal. We roepen iedereen op om deze week te helpen. Jou ook! En je buurman. Vriendin. Collega. Sportclub. Zo zetten we samen laaggeletterdheid op de kaart.

Binnen de teams Taal van Adelante Audiologie & Communicatie vragen we aandacht voor de week van de laaggeletterdheid. We verspreiden we deze week taalspelletjes die we na onderzoek aan de kinderen geven of op een stapeltje in de wachtkamer leggen.

We hebben ons aangemeld voor het informatiepakket van de Stichting Lezen en Schrijven, dit wordt in de loop van de week op alle locaties bezorgd.

Nieuwsgierig naar hoe de rest Nederland zich inzet? Zie: https://www.weekvandealfabetisering.nl/bij-jou-in-de-buurt

<toon alle berichten