Menu

‘Loop met je dokter’ voor de strijd tegen hart- en vaatziekten

24 september 2017

Nog steeds wordt een groot aantal mensen getroffen door een hart- of vaatziekte. Een zorgwekkend gegeven dat de volle aandacht verdient. Artsen en onderzoekers van het Maastricht UMC+, Zuyderland en huisartsen uit de regio Limburg strijden tegen dit ernstige probleem, maar hebben uw hulp hard nodig. Meld u nu aan voor ‘Loop met je dokter’ en steun hiermee de strijd tegen hart- en vaatziekten. Door uw inschrijving kan één leerling op de middelbare school leren reanimeren. De opbrengst gaat ook nog naar diverse andere projecten.

Deelnemers kunnen kiezen uit één van de deelnemende artsen met wie ze een team willen vormen. Loop met een van ‘onze’ twee artsen mee, of kies een andere dokter. Paul Grandjean Perrenod Comtesse, Sportarts Zuyderland Medisch Centrum, en Clemens Rommers, revalidatiearts van MUMC+, lopen beiden 10 kilometer. 'Loop met je dokter' vindt op zaterdag 30 september in Gulpen plaats. De opbrengst van deze wandeltocht gaat naar reanimatieonderwijs en het onderzoek naar plotse hartstilstand. De mensen die meelopen zijn divers: (hart)patiënten, families, groepen van bedrijven, etc. Inschrijven kost 25 euro inclusief eten en drinken en veel leuke prijzen (de eerste prijs is een e-bike).

Paul Grandjean
Waarom zou u mee willen lopen met Paul Grandjean Perrenod Comtesse? Paul: “Als sportarts bij Zuyderland Medisch Centrum en revalidatiecentrum Adelante is sport en bewegen mijn expertise en passie, voor sporters én patiënten. Bewegen is een primaire levensbehoefte, noodzakelijk voor een goede gezondheid en kwaliteit van leven. Er bestaat geen pil of therapie die zoveel positieve eigenschappen in zich verenigd als bewegen. Voor mij is, naast stoppen met roken, voldoende bewegen dan ook het belangrijkste recept tegen hart- en vaatziekten. ‘Loop met je dokter’ vind ik een fantastisch initiatief. Graag wil jullie meenemen op een mooie en gezellige wandeltocht, niet alleen voor de positieve invloed op hart en bloedvaten maar ook voor onze hersenen: sport en bewegen geeft plezier, ontspanning, zelfvertrouwen en een goed humeur!”

Clemens Rommers
 
Of loopt u liever met Clemens Rommers? Clemens: “Graag loop ik mee met deze wandeling. Bewegen is leven is het motto. Als revalidatiearts maak ik elke dag mee wat het betekent om niet goed te kunnen lopen of afhankelijk te zijn van hulpmiddelen. Het in conditie houden van hart en bloedvaten maar ook van spieren en gewrichten is een belangrijke voorwaarde om actief in het leven mee te kunnen blijven doen. Ondanks wisselende beperkingen is er vaak een oplossing te vinden om benen en voeten weer goed te kunnen gebruiken. Het vereist wel inzet en doorzettingsvermogen van iedereen om mobiel te kunnen blijven. We gaan er samen voor!”

Health Foundation Limburg
 
Loop met je dokter wordt elk jaar georganiseerd door Health Foundation Limburg (HFL) hart- en vaatziekten. Dit fonds steunt medisch-wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in het Maastricht UMC+ . HFL hart- en vaatziekten zet zich in voor de bewustwording van een gezonde leefstijl: dit is een eerste stap naar het voorkomen van hart- en vaatziekten. Met reanimatieonderwijs op school en het onderzoeken naar plotselinge hartstilstand hopen we vele levens te redden.


Schrijf u in op de website van Loop met je dokter. 

<toon alle berichten