Menu

Ouders Emma (2) vertellen over hun ervaring met Contigo

13 juli 2017

Emma la Haije (sinds maart 2) uit Hoensbroek is 12 weken te vroeg geboren. Daardoor heeft ze veel opstartproblemen gehad. Inmiddels gaat het heel goed met Emma. Ze is een lief en vrolijk meisje dat zich elke dag verder ontwikkelt. Wel heeft ze nog problemen met eten waardoor ze 24 uur per dag een neus-maagsonde draagt. Ook slaapt ze nog met monitorbewaking. Vanwege deze extra zorg gaat Emma niet naar een regulier kinderdagverblijf, maar naar Adelante Contigo, de verpleegkundige kinderdagopvang van Adelante in Kerkrade.

Vader Bjorn: “Emma vond het van begin af aan fantastisch bij Contigo. De andere kinderen, spelen… zelfs in het weekend heeft ze het over Contigo. Inmiddels gaat ze er vier dagen per week heen. Het fijne bij Contigo is met name de sfeer, we kregen er direct een heel positief gevoel. Er wordt heel goed geluisterd naar wat wij als ouders willen, hier wordt echt rekening mee gehouden. En zelfs Milan mag meespelen als we Emma komen ophalen!” Moeder Jacqueline vult aan:  “Daarnaast is de medische zorg natuurlijk prettig en ook noodzakelijk, iets wat een regulier kinderdagverblijf niet kan bieden. Emma heeft haar sonde die ingebracht en doorgespoeld moet worden, ze moet haar medicijnen krijgen. Ook heeft Emma een eetplan, echt maatwerk. Alles wat ze op een dag te weinig eet, moet worden bijgespoten via de sonde. Emma krijgt geen kunstmatige voeding via haar sonde maar ‘echte’ voeding, vloeibaar gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een danoontje. Dit is een vrij nieuwe methode (blended diet, red.), die nog niet veel wordt toegepast maar waar wij erg achter staan en waarin de begeleiders van Contigo volledig met ons meegaan. Dat is heel fijn want Emma heeft er enorm baat bij. Op goede dagen eet Emma nu al 80% zelf! Ze heeft superveel energie, ze kan sinds kort lopen en kletst ons de oren van het hoofd. Natuurlijk is ze klein en tenger voor haar leeftijd, maar naar omstandigheden gaat het erg goed met haar. Ze is heel vrolijk en amuseert zich heel erg bij Contigo. En dat biedt ons als ouders wat lucht om dingen voor onszelf te doen zoals werk, werk zoeken en even samen iets doen.”   

Lees het hele verhaal van Emma.

 

Emma la Haije_widget

<toon alle berichten