Menu

Angst om te vallen bij patiënten met zenuwpijn als gevolg van suikerziekte

17 juli 2017

Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

Drs. C.C.M. Geelen, revalidatiearts en onderzoeker bij het Adelante Kenniscentrum heeft aangetoond dat patiënten met zenuwpijn als gevolg van suikerziekte (pijnlijke diabetische neuropathie – PDN), vaak bang zijn om te vallen. Deze angst om te vallen zorgt ervoor dat patiënten met PDN een lagere kwaliteit van leven ervaren en vaker gebukt gaan onder beperkingen in het dagelijks leven. Het volledige wetenschappelijke artikel kunt u hier vinden. 

Op basis van onze onderzoeksresultaten heeft de onderzoeksgroep een revalidatieprogramma ontwikkeld om angsten bij PDN te laten afnemen, en om zo het functioneren in het dagelijks leven te verbeteren. Dit revalidatieprogramma is recent gestart in onderzoeksverband bij Adelante, locatie Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) en heet de 'ActiFeeT studie'.

Wilt u meer weten over ActiFeeT of kent u mensen die graag willen deelnemen aan dit onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met onze onderzoeksassistente Mw. M. de Mooij (m.demooij@maastrichtuniversity.nl; tel: 043- 388 2160).

<toon alle berichten